Pronóstico de Tutiempo.net

Aquesta tarda a la sala del MAC de Cerdanyola tindrà lloc una taula rodona sobre la cultura associativa

La cultura associativa és un concepte que va més enllà del que podríem anomenar associacionisme cultural, i engloba aquelles pràctiques culturals per a les quals ens agrupem i de les quals som actors, no merament receptors. Dins de la cultura associativa podem englobar des d'una associació de cultura tradicional fins a una associació de consumidors de productes ecològics, passant per una associació d'atenció a les persones sense recursos o un grup d'esplai.


 Un dels actius del nostre país, i Cerdanyola n'és un bon exemple, és que aquesta cultura associativa genera un gran nombre d'associacions de tot tipus que vertebra i articula la societat. Cadascuna en el seu àmbit, comparteixen un territori i, en conseqüència, una certa relació amb l'administració local. Aquesta relació, no sempre fluïda, a vegades conflictiva, queda mediatizada per l'ús d'espais o d'equipaments públics, per subvencions o altres ajuts, per contraprestacions...
La vitalitat de les associacions, a part de dependre en última instància dels seus associats, pot veure's condicionada per les polítiques culturals dutes a terme per l'administració. És per això que Òmnium Cultural ha convocat els sis partits que actualment tenen representació a l'ajuntament de Cerdanyola a una taula rodona per parlar d'aquesta qüestió.