Pronóstico de Tutiempo.net

Compromís per Cerdanyola inicia converses amb la resta de forces per formar govern i posar fi a l'etapa del PSC

Compromís creu que aquest procés de negociació s'ha de fer de forma oberta, transparent i clara amb els ciutadans i ha assegurat que en aquest pacte "no és entre sigles polítiques, és amb la ciutadania de Cerdanyola". Ha reconegut que el resultat de les eleccions ha deixat un ple molt fragmentat, amb ERC amb quatre regidors; C's, PP i CiU amb tres i ICV-EUiA-MES amb dos; i per això són conscients que es necessiten suports per fer possible aquest canvi a Cerdanyola.
La formació ha iniciat ja converses amb tots els partits per tal de copsar quines són les possibilitats de formar govern. Ha afegit que aquest podria tenir diverses fórmules que s'hauran d'anar clarificant però han apuntat que ha de seguir dos conceptes: un canvi profund en les formes de fer política i obrir l'Ajuntament a la ciutadania i "fer net de velles pràctiques".
En aquest sentit, han apel·lat al sentit de la responsabilitat a la resta de forces que aposten pel canvi a Cerdanyola i, tot i reconèixer les diferències que els separen a uns i altres, han considerat que "seria d'una gran irresponsabilitat no facilitar un govern de regeneració democràtica, compromís i obediència a la ciutadania de Cerdanyola".
Tot i això, l'alcaldessa de Cerdanyola en funcions i candidata del PSC, Carme Carmona, ja va assegurar que està disposada a continuar governant la ciutat ja que va ser la força més votada el passat diumenge.