Pronóstico de Tutiempo.net

Conferència de Javier Peñafiel al Museu d'Art de Cerdanyola

Aquesta tarda, a les 19:30h, al Museu d'Art de Cerdanyola, l'artista saragossà Javier Peñafiel farà una conferència sobre la seva obra exposada en el marc de l'exposició «Art en trànsit», que organitza la Diputació de Barcelona i que es pot visitar fins al 10 de maig.
Peñafiel exposa Familia plural vigilante, un mural en què el personatge de ficció anomenat Egolactante està acompanyat d'una sèrie de personatges que suggereixen diferents estats vitals i emocionals que emergeixen o se soterren en les relacions familiars o grupals.
La trajectòria d'aquest artista en part ha estat marcada per aquest personatge de l'Egolactante, un àlter ego que l'acompanya i en el qual projecta pensaments, afectes i sentiments; un ésser que funciona com a mediador entre l'artista i la realitat, a fi i efecte d'habitar i entendre amb més clarividència el món en què vivim.
La mostra se centra en la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu, i explora els següents temes i conceptes: subjecte, gènere, espai públic, moviments migratoris, història i emergència de conflcictes.
Amb la voluntat d'oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l'exposició i amb els artistes que hi participen, «Art en trànsit» també ofereix fitxes de contextualització de les obres, un espai de documentació, un servei educatiu i activitats vinculades complementàries.