Pronóstico de Tutiempo.net

Els piquets tallen els accessos a la UAB al començament de la vaga contra 3+2

La vaga d'estudiants de secundària i universitat ha començat amb piquets a la Universitat Autònoma de Barcelona que han aixecat barricades als accessos del recinte per impedir l'entrada d'alumnes.Aquestes mobilitzacions s'emmarquen en la convocatòria de vaga del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora d'Assemblees de Facultats (CAF) en protesta contra el decret 3+2 que introdueix graus de tres anys i màster de dos.
Els estudiants en protesta asseguren que el seguiment de la vaga és majoritari i sense incidents i les barricades s'han plantat a les rotondes d'entrada al centre i als accessos des de l'estació de tren amb materials del mobiliari urbà com a contenidors o baies.
"La UAB sempre ha estat líder del moviment estudiantil i el nostre missatge és que estem en contra d'aquesta reforma perquè el preu de les matricules s'encarirà molt més", ha assegurat en declaracions a Efe Èlia Borràs, una portaveu de la CAF.
En el marc d'aquesta protesta, prop de 170 estudiants han passat la nit a la facultat de Lletres de la UAB, on les mobilitzacions van començar fa ja tres dies com a mostra de rebuig a aquest decret.
"Amb aquesta mobilització també volem apel·lar més a les universitats, que tenen la potestat de decidir si apliquen o no aquesta reforma", ha afegit Borràs, que ha explicat que els estudiants aniran a les 12:00 hores a Barcelona per participar en la manifestació estudiantil.
Segons han informat fonts de la universitat, la jornada de vaga s'està desenvolupant amb normalitat i amb la presència d'unitats mòbils dels Mossos d'Esquadra a l'accés a la UAB des de l'AP-7 com a mesura preventiva.