Pronóstico de Tutiempo.net

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) farà balanç i presentarà les activitats dutes a terme durant el curs

Demà dijous a la UAB, la FAS explicarà que ha gestionat 15 programes socials, on han participat més de 450 voluntaris que han beneficiat a gairebé 4.000 persones, amb programes socioeducatius com el CROMA o el Campus Ítaca o amb programes de voluntariat a presons i hospitals, entre d'altres activitats solidàries.
La Fundació Autònma Solidària (FAS) farà un acte de cloenda del curs  2014-2015 el dijous, 21 de maig, a les 12.30 h. a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB. L'acte permetrà presentar les principals activitats dutes a terme i l'impacte que han tingut. A més, es comptarà amb el testimoni d'estudiants i de professorat de la UAB així com d'altres persones que han fet possible les diferents activitats.
Aquest acte de cloenda del curs inclourà una benvinguda i presentació del director de la FAS, Jordi Prat; un balanç del curs i un resum de xifres; un vídeo resum de totes les activitats dutes a terme, i a continuació hi haurà les intervencions i testimonis de persones implicades.

Algunes novetats d'aquest curs:
Projecte de micromecenatge a Goteo.org dins el programa CROMA
La FAS va engegar el passat mes de març una campanya de crowdfunding a través de la plataforma Goteo.org: "Els nens i nenes del CRMOA vénen a  la UAB" per finançar el transport dels infants des de les escoles fins al campus i les samarretes per identificar tant els nens i nenes com els voluntaris. La visita que van fer els nens el passat 14 de maig ha estat possible gràcies a la participació de persones individuals compromeses amb el projecte i la important col·laboració del Grup EDO, que va permetre assolir el mínim necessari en primera ronda per costejar els autocars. El tancament de la segona ronda posava punt i final a la campanya amb un total de 68 persones cofinançadores i un import recaptat de 1.670€. Un total de 520 nens i nenes de 28 escoles van descobrir el campus de l'Autònoma de la mà de més de 120 voluntaris universitaris el passat dijous 14 de maig, que van participar en una cinquantena d'activitats per descobrir què s'hi pot aprendre a la universitat. La visita dels nens i nenes va permetre que infants amb menys oportunitats coneguessin la universitat de la mà dels seus referents voluntaris i voluntàries.

Programa per millorar la competència matemàtica d'alumnes d'ESO
Una altra novetat ha estat el programa socioeducatiu UniX, que ha consistit en què al llarg del curs 64 joves d'ESO de cinc instituts públics han gaudit dels tallers que s’han fet en horari extraescolar dues vegades a la setmana un grup de 20 voluntaris i voluntàries, estudiants de la UAB. Han acompanyat aquests joves de 1r i 2n d'ESO que mostren mancances en competència matemàtica. Els voluntaris han treballat al llarg del curs per a millorar la competència dels joves en l'aprenentatge de les matemàtiques, a través de jocs i resolució de problemes reals, i han mirat de fer-los sentir motivats per aprendre aquesta ciència.

Programa Impuls
Gràcies al suport de la Fundación Universia, la Fundació Autònoma Solidària (FAS), el Servei d'Atenció a la Discapacitat - PIUNE i Treball Campus ha engegat el Programa Impuls, que vol augmentar la inserció laboral d’estudiants i titulats amb discapacitat a través de la realització de pràctiques professionals com en la contractació d'acord a la seva titulació i competències.

Gairebé 4.000 persones, beneficiàries de les activitats de la Fundació Autònoma Solidària (FAS)
La Fundació Autònoma Solidària col·labora en l’aplicació de les polítiques socials, de solidaritat, de cooperació per al desenvolupament i d’igualtat d’oportunitats de la UAB. Treballa perquè la universitat ofereixi als estudiants una educació integral, que se’ls formi no només com a professionals sinó també com a ciutadans compromesos i responsables. En aquest sentit, promou la participació en accions de voluntariat i de servei a la comunitat i en activitats formatives orientades a fomentar la capacitat d’anàlisi i reflexió sobre les situacions de desigualtat.
Aquest curs ha comptat amb la col·laboració de més de 450 voluntaris i voluntàries que han participat en els programes socials, de sensibilització al Campus o en activitats puntuals com la Cursa de la UAB o el Dinar Solidari. La FAS ha gestionat fins a 15 programes socials o de voluntariat (penitenciari, sociosanitari i socioeducatiu) que busquen millorar la situació de col·lectius que es troben en risc d'exclusió social, de l'àmbit mediambiental i de l'àmbit de la promoció de la salut, el Fons de Solidaritat de la UAB i el Servei d'atenció a la Discapacitat. Tots aquests programes han beneficiat a un total de gairebé 4.000 persones.