Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola reobre dijous el renovat Mercat Municipal de Les Fontetes

Els treballs de modernització del Mercat Municipal de Les Fontetes encaren aquesta setmana la recta final a Cerdanyola. La llotja municipal obrirà les portes dijous vinent, després d'un mes en què s'ha canviat la teulada i s'ha millorat la impermeabilització i aïllament del sostre.
La substitució de la coberta del mercat de Les Fontetes ha estat la primera de les actuacions del projecte de millora de la llotja municipal que s'ha tirat endavant perquè la teulada estava feta amb plaques de fibrociment que havien superat en 10 anys la seva vida útil i provocava problemes de goteres.
Les plaques de fibrociment s'han substituït per planxes metàl•liques de color gris i teula protegida amb acabament en grava. A més, peces de ceràmica vidriada faran el remat perimetral per millorar estèticament l'obra. S'ha aprofitat per millorar la impermebilització i l'aïllament del sostre.
La part més important dels treballs ja s'ha fet i aquests dies s'enllesteixen els acabaments a l'obra. Dimecres els paradistes podran accedir-hi per començar a preparar l'apertura, que pel públic serà dijousa partir de les 8 hores.
Els regidors d'Urbanisme, Ivan González, i de Promoció Econòmica i Comerç, Marc Costa, han fet avui una visita d'obres per veure l'estat dels treballs.
Ivan González ha explicat que els treballs s'han fet segons la planificació establerta, mostrant satisfacció per la realització de l'obra. L'actuació feta aquest agost ha estat "molt necessària" per l'estat de les plaques de fibrociment del sostre que no s'adaptaven als estàndards de qualitat que es requerien. Les properes fases de millora del mercat seran més estratègiques, fent del Mercat de Les Fontetes un referent del centre de la ciutat. Afegeix que "ha passat un cert abandonament durant anys. Una prova n'és la coberta d'Uralita". Ara el govern municipal hi aposta decididament, pels mercats municipals.
Marc Costa destaca que les properes fases del Mercat de Les Fontetes comportaran una façana nova per la llotja. Els paradistes ja n'han vist un avantprojecte. L'actuació serà semblant a la que s'ha fet al Mercat Municipal de Serraperera. Es jugarà amb la fusta i amb els espais buscant que entri la llum, a la llotja. Convidant a la ciutadania perquè vegi i entri al mercat.
El regidor destaca l'empenta comuna dels placers i l'Ajuntament per tirar endavant la llotja. S'han fet moltes reunions de treball, destaca. 'Els professionals demanaven la implicació municipal, que s'ha produït amb el canvi de la teulada. Ara els concessionaris aniran renovant les parades', afegeix.

Festa dels 50 anys
Els paradistes celebraran els cinquanta anys de la llotja municipal. Ho faran amb diverses activitats a l'interior del mercat i una festa al Pla de les Alzines, prevista pel 18 de setembre. Hi haurà una botifarrada popular i escenari amb actuacions musicals i per als infants.
Els treballs d'aquest estiu han tingut un pressupost de 350.000 euros, d'un pressupost total proper al milió d'euros contemplat per aquests treballs.
Foto:Ajuntament de Cerdanyola