Pronóstico de Tutiempo.net

Ripollet se suma a l'Any Llull amb una exposició d'il·lustracions de Jacques Laigre

Enguany es celebra el 7è centenari de la mort de Ramon Llull. El Centre Cultural de Ripollet s'adhereix al conjunt d'accions per a la celebració d'aquest any Llull, amb l'exposició "Ramon Llull. Llibre d'amic e amat" amb il.lustracions de Jean-Jaques Laigre, organitzada per la CRAC que s'inaugura aquesta tarda.
L’exposició és un conjunt de 24 d’il·lustracions de l’artista francès Jean-Jacques Laigre inspirades en vint-i-cinc dels versicles del Llibre d’Amic e Amat. Aquestes il·lustracions són collages de diferents formes i colors que contenen el propi text del versicle i formen part de la col·lecció d'art de la Fundació Palau i Fabre. Inclou també un text de Josep Palau i Fabre Llull del segle XIII al segle XXI. És una mostra produïda l'any 2004 per la Fundació Palau i Fabre.
La mostra s'exposarà a la sala 1 d'exposicions del Centre Cultural a partir del 27 de setembre fins el 28 d'octubre.

Any Llull
Aquest any 2016 es commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l’autor més universal de la cultura catalana, amb la implicació de diverses institucions. L’Any Llull ha de servir per reivindicar l’aportació d’aquest pensador i escriptor al món de les lletres i fer conèixer al públic general la influència que el seu pensament ha exercit en l’obra de nombrosos intel·lectuals europeus. Comissariat per Joan Santanach, professor de la Universitat de Barcelona, l’efemèride representa una oportunitat excepcional per donar a conèixer al món el patrimoni immaterial universal de què disposa la cultura catalana en la figura, l’obra i el llegat de Ramon Llull.