Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola acollirà una reunió informativa sobre la primera demanda col·lectiva per aconseguir la nul·litat de l'índex hipotecari IRPH

La Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà el proper 29 de setembre, a partir de les 18'30 hores, una reunió informativa sobre la primera demanda col·lectiva que el Col·lectiu Ronda i l'Associació d'Usuaris Financers (ASUFIN) estant preparant per aconseguir la nul·litat de l'índex hipotecari IRPH i la devolució dels interessos abonats indegudament.
Des del Col·lectiu Ronda expliquen que exerciran la direcció jurídica d'una iniciativa judicial que pretén denunciar l'opacitat del mètode de càlcul per determinar el tipus d'interès, la manca de transparència a l'hora d'informar sobre el fet que l'IRPH resultava un índex més estable però també més elevat que no pas l'habitual Euribor i, sobretot, el fet que tant IRPH-Caixes com IRPH-Bancs resultaven susceptibles de manipulació per part de les pròpies entitats.
El bufet d'advocats explica que es tracta de raons, segons la legislació vigent, "més que suficients per exigir que es deixi d'aplicar immediatament l'IRPH de les nostres hipoteques i la devolució dels interessos abonats en excés com a conseqüència de l'aplicació d'aquesta clàusula abusiva". L'equip d'especialistes en Dret Bancari del Col•lectiu Ronda assenyala que seran  "partícips d'un projecte de gran abast encapçalat per una organització que ha esdevingut un veritable referent en la defensa dels drets dels consumidors de productes financers i clients d'entitats bancàries als darrers anys".
Totes les persones interessades a obtenir més informació i unir-se a aquesta iniciativa poden fer-ho a través de la pàgina web www.reclamairph.com.
A més a més, ASUFIN i Col·lectiu Ronda oferiran un seguit de reunions informatives adreçades a totes les persones afectades per l'IRPH, com la qe oferiran a la Bibluoteca Central de Cerdanyola. L'assistència és gratuïta i sense compromís.