Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola dóna suport als acords de pau a Colòmbia

El món local català va expressar dilluns passat el seu suport a l’acord definitiu de pau signat entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia- Exèrcit del Poble (FARC) per posar fi a més de 50 anys de conflicte intern. Al recinte de Can Jonch-Centre de Cultura per la Pau de Granollers es van reunir les associacions municipalistes i representants de diversos ajuntaments catalans per donar a conèixer una declaració per la pau a Colòmbia i per incentivar la participació de la comunitat Colombiana a Catalunya al plebiscit del 2 d’octubre.
A l'acte, on va participar la Cònsol General de Colòmbia a Barcelona, van estar representades l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, de la Xarxa 'Majors for Peace' i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i també una representació de diversos municipis catalans, entre els quals Cerdanyola amb la presència de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Encarna Linares.
De fet, la Junta de portantveus de l’Ajuntament de Cerdanyola proposarà l’aprovació demà al Ple Municipal de la Moció dels governs locals de Catalunya en suport als acords de pau a Colòmbia. Des de l’Ajuntament també s'ha fet una crida a la comunitat colombiana resident a la ciutat a que participi activament, tot votant la ratificació dels acords de pau al plebiscit que el país celebrarà el proper 2 d’octubre, amb el qual el poble colombià es pronunciarà sobre l’acord aconseguit entre Govern i FARC. Les persones votants respondran “Sí” o “No” a la pregunta sobre si estan d’acord o no amb allò pactat i perquè la consulta sigui vàlida caldran un mínim de 4,5 milions de vots, és a dir, un 13% del cens electoral.
Per a les persones de nacionalitat colombiana residents a Cerdanyola, el punt de votació del plebiscit serà a la seu del Consolat de Colòmbia a Barcelona, al carrer Pau Claris, 102 pis 2n, entre les 8 i les 16 hores.
Foto:Ajuntament de Cerdanyola