Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola i Ripollet apunt per a la Diada Nacional de Catalunya

Tot apunt a Cerdanyola i Ripollet, per a que aquest diumenge, es portin a terme les tradicionals ofrenes florals amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.
Cerdanyola commemorarà la Diada Nacional de Catalunya a partir de les 09,30 hores a la plaça de l’Onze de Setembre, on entitats culturals, esportives i cíviques i organitzacions polítiques participaran en l'acte institucional de la Diada.
El programa institucional s’iniciarà a les 11h. a la plaça de Francesc Layret amb l'hissada de la senyera al pal de la plaça i el pilar d’honor que faran el Castellers de Cerdanyola, i continuarà amb les ofrenes florals de les entitats, associacions, i organitzacions polítiques de la ciutat.
Posteriorment, hi actuarà la Banda i la Coral de l’Agrupació Musical i es donarà pas a l’ofrena floral institucional. L’acte conclourà amb la interpretació d'Els Segadors a càrrec de la Banda i la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola.

A Ripollet amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'Ajuntament organitza l'11 de setembre, l'acte institucional en reconeixement als fets del 1714.
Des de les 10 hores, les entitats i l'Ajuntament faran les tradicionals ofrenes florals i les actuacions amb què algunes entitats acompanyen les seves ofrenes. Els esdeveniments tindran lloc a la plaça de l'Onze de Setembre, davant del monument de Rafael de Casanova.
L'acte comptarà amb la presència de la Societat Coral El Vallès, que interpretarà diverses peces musicals. El repertori constarà de l'Himne de Ripollet, amb música d'Antoni Oliva i lletra de Josep Maria Brull; la melodia popular tirolesa 'Algú passa pel camí', amb lletra de Xavier Ferrer, i la cançó 'Tot baixant per la drecera', amb música de Friedrich Glück i lletra adaptada del poema 'Boscos de Vallvidrera' de Joan Maragall. L'acte posarà el seu punt final amb la interpretació del 'Cant de la Senyera', de Lluís Millet amb lletra de Joan Maragall, i 'Els Segadors', amb lletra d'Emili Guanyavents i harmonitzada per Josep Viader.