Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola i Ripollet se sumen a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través de la regidoria de Mobilitat i Transport, han organitzat dues activitats per afegir-se a la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Així, la sessió de la Jugatecambiental del proper diumenge estarà dirigida a la reflexió sobre el model actual de mobilitat basat en l'ús del vehicle privat i dels problemes ambientals que se'n deriven. Sota el títol 'Em moc, em moc, m'agrada l'aire net', els més petits podran participar en un joc de gran format amb diferents tipus de vehicles. La sessió anirà a càrrec d'Argelaga Serveis Ambientals, es farà al Parc del Turonet, començarà a les 11'30 hores i s'allargarà fins les 13'30 hores.
A més, l'Ajuntament participarà en la prova pilot 'Aprendre a anar en bici'. Aquelles persones que mai han anat en bicicleta, o que creuen tenir-ho oblidat, podran descobrir com és possible arribar a mantenir l'equilibri sobre la bicicleta, arrancar, pedalar i frenar amb seguretat. En la sessió, prevista el diumenge 2 d'octubre, els tècnics oferiran un petit tastet del curs 'Aprendre a anar en bici'. La plaça del Pla de les Alzines serà l'espai a on es durà a terme l'activitat i l'horari serà de 10 a 13 hores.
'Aprendre a anar en bici' és un projecte dirigit a persones adultes, però també poden participar menors majors de 12 anys sempre i quan participin amb companyia d'un adult. Les places són limitades i per això caldrà inscripció prèvia, que es pot tramitar enviant un correu electrònic a agenda@cerdanyola.cat, indicant nom, edat, alçada i número de telèfon.

#RipolletperlaMobilitat
A Ripollet també es duran a terme activitats per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Dissabte, hi haurà activitats amb skate i scooters a càrrec de Bullpark 13, que donarà classes i farà exhibicions i competicions, a la rambla de Sant Esteve, que estarà tancada a la circulació entre Canigó i Pizarro. També és muntarà un stand d'informació de Bicibok i transport públic. A més, a les 18 hores es farà una patinada popular, amb Patins Solidaris. Finalment, diumenge 25 hi haurà una pedalada popular, amb sortida a les 11 del matí del parc dels Pinetons i que està organitzada pel PAME.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu Mobilitat intel·ligent. Economia potent, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.