Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola reprendrà la setmana vinent els treballs de substitució i millora de l'arbrat al passeig d'Horta

Cerdanyola realitzarà la propera setmana els treballs per a plantar 13 tipuanes als escocells que van quedar lliures al passeig d'Horta després que al 2014, en una primera fase del projecte, es tallessin els xops que els ocupaven. Una vegada estiguin plantats els exemplars de la nova espècie es procedirà a tallar els 13 xops que resten.
Fonts de l'Ajuntament expliquen que, després d'una primera tala de xops al 2014, ha passat el temps necessari per a que la soca s'hagi debilitat i podrit i es pugui iniciar la següent fase de substitució de l'arbrat, que originava problemes amb la seva fructificació en forma de cotó, alhora que presentava un desenvolupament deficitari amb molta vegetació seca. Durant la propera setmana es durà a terme l'arrabassament de les soques dels arbres tallats fa dos anys. S'estima que en aquests moments es pot realitzar l'extracció amb molta facilitat, de manera que permetrà la plantació dels 13 exemplars de tipuanes en el mateix espai, sense haver de modificar el paviment de la zona. Les tipuanes són un arbre similar a l'acàcia, de creixement ràpid, amb una bona capçada per oferir ombra i resistent a les sequeres i la calor.
Una vegada estiguin plantats els nous arbres es procedirà a tallar i retirar els xops restants. Quan les soques d'aquests estiguin seques es taparen els escocells que restin buits.
Els treballs començaran el dilluns 26 de setembre i es preveu que s'allarguin fins el divendres 30 de setembre.