Pronóstico de Tutiempo.net

El Mercat Municipal de Les Fontetes reobre a Cerdanyola després dels treballs de millora fets durant l'agost

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha visitat aquest matí el Mercat Municipal de Les Fontetes. Un equipament que avui ha reobert les portes després dels treballs que s'han fet durant l'agost per canviar les plaques d'Uralita de la teulada per cobriment metàl•lic, millorant el seu aïllament i impermeabilització. Escolà ha rebut de primera mà informació de l'estat de les obres, que s'han fet en gran part i de les quals només resta fer-hi els acabaments amb peces ceràmiques. Un treball compatible amb el funcionament normal de la llotja municipal.
Carles Escolà ha mostrat la seva satisfacció per les obres que s'han fet segons la planificació establerta. Són la primera fase d'una intervenció global pressupostada en un milió d'euros que modernitzarà el mercat i les seves instal•lacions, fent-lo més lluminós i atractiu per a la ciutadania. "És un símbol del comerç de barri, de proximitat", destaca l'alcalde, afegint la centralitat de l'equipament i el paper dinamitzador que ha de tenir. Escolà referma el suport del govern municipal als mercats municipals i en general, al comerç de la ciutat. "Ara cal treballar per dinamitzar-los i aconseguir que la ciutadania que no els utilitza els recuperi per comprar, com a punt de referència i trobada".
El president de la junta de concessionaris del Mercat Municipal, Julià Puig, ha manifestat l'acord dels professionals amb els treballs realitzats. Puig exposa que després d'anys intentant una entesa amb diversos governs locals per "impulsar la necessària reforma de la llotja, ara, amb l'actual executiu, l'hem trobada". S'ha resolt un dels temes que més preocupava als paradistes: l'exhauriment de la concessió del mercat, un cop passats els cinquanta anys que estableix la normativa. Hi ha una pròrroga de 12 anys més, que igualaria les concessions de la part més antiga del mercat amb la part nova. Aquest temps, destaca Puig, permet que els concessionaris puguin fer les reformes i inversions necessàries per millorar les seves parades. Una actuació que complementa la que ha impulsat l'Ajuntament, amb la finalitat de potenciar al màxim el Mercat municipal de Les Fontetes.
Municipi i professionals treballen per a resoldre temes com l'aparcament a prop del mercat, entre d'altres, que esperen solucionar per facilitar al màxim l'activitat econòmica de la llotja municipal.
Preguntat sobre el dia de la reobertura i la reacció de la clientela, Puig destaca que "hi havies ganes de mercat". Les parades treballant amb normalitat han esvaït qualsevol temença sobre fugues de clientela el mes d'agost. Julià Puig en desvetlla el secret: "a banda de la qualitat del nostre producte hi ha el tracte humà que oferim els professionals".

Seguiran els treballs
Els treballs al Mercat Municipal de Les Fontetes continuaran amb fases successives. S'actuarà especialment a la façana principal. S'utilitzaran elements de fusta i es buscarà donar-hi més llum al conjunt. Fent més atractiu entrar a la llotja municipal.
Els treballs d'aquest estiu han tingut un cost de 350.000 euros, d'un pressupost total proper al milió d'euros contemplat per aquests treballs.

Festa dels 50 anys
Els paradistes celebraran els cinquanta anys de la llotja municipal. Ho faran amb diverses activitats a l'interior del mercat i una festa al Pla de les Alzines, prevista pel 18 de setembre. Hi haurà una botifarrada popular i escenari amb actuacions musicals i per als infants.
El president dels placers, Julià Puig, ha fet una crida convidant la ciutadania perquè participi de les activitats programades.

Foto: L'alcalde Carles Escolà parlant amb el president de la junta de concessionaris, Julià Puig. (Ajuntament de Cerdanyola)