Pronóstico de Tutiempo.net

Els alcaldes de Cerdanyola i Ripollet participen d'un manifest que crida a participar en la Diada sense exclusions

Una vintena de batlles han subscrit un manifest que crida a participar en la manifestació de l’Onze de Setembre des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions. De fet, el text està subscrit per batlles del PDC, ERC, la CUP i de Guanyem.
En un acte a l’Arc del Triomf de Barcelona, Sabater ha remarcat que l’independentisme i el sobiranisme en el seu conjunt han de tenir clar que només és possible l’èxit si hi ha unitat. ‘Aquest caminar junts, aquest fer pinya i avançar tenint-nos en compte els uns als altres, aquesta cooperació és imprescindible’, ha dit. La presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha demanat als catalans que diumenge surtin al carrer en defensa de la democràcia, siguin o no independentistes.

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha llegit la carta pel dret a decidir i ha  animat a la participació de tots els ciutadans a la Diada de l’11 de Setembre.

En representació de la vintena de batlles que han subscrit el manifest de moment, la batllessa de Badalona ha remarcat que aquesta Diada ‘és de tots, sense cap exclusió’, i és una jornada ‘que va de radicalitat democràtica, de defensa de la democràcia sense pal·liatius’. Sabater ha remarcat que l’objectiu és construir una república catalana, però serà en un altre moment quan es decideixi com s’articula i si està dins o fora de l’Estat. ‘Però ara hi som tots junts, sense exclusions, i junts reivindiquem el que és insòlit en ple segle XXI, que és el dret a decidir, el dret a poder votar i a poder expressar políticament la voluntat d’un poble’, ha afegit.
Lloveras, que ha explicat que aquest acte no és de l’AMI, sinó que està obert a tots els batlles catalans, ha opinat que tots els catalans han de sortir al carrer diumenge, siguin o no independentistes, perquè el que està en joc és la democràcia, l’exercici dels drets dels catalans i que els ciutadans ‘no es vegin ofegats i privats d’allò que en democràcia hauria de ser indiscutible’.
El batlle d’Argentona , Eudald Calvo, ha remarcat la importància de la mobilització popular i ha destacat la transversalitat dels batlles que donen suport a la manifestació del proper Onze de Setembre. El manifest ha estat signat per altres batlles com els de Girona, Premià de Mar, Ripollet, Sant Vicenç dels Horts, Tortosa, Mollerussa o Manlleu.

En el text, els signants es queixen que Catalunya s’ha vist ‘abocada a mostrar contínuament’ la seva ‘disconformitat’ amb un encaix d’Estat ‘que no respecta la democràcia ni els drets bàsics i fonamentals’. ‘Un estat que engrandeix la problemàtica no mirant-la de cara, no dialogant i traspassant les decisions de caire polític a un estament judicial que posa en dubte constantment la seva imparcialitat amb les seves sentències’, afegeix el manifest, que crida a la unitat com a única forma d’aconseguir l’objectiu de la república catalana.
Foto:Europress