Pronóstico de Tutiempo.net

L’augment de rosegadors provoca desperfectes en el cablejat i deixa sense enllumenat públic carrers de Cerdanyola

Diverses averies produïdes des del mes d'agost cap aquí han provocat apagades a l'enllumenat a la zona de Santa Anna, a Cerdanyola. La darrera, de més complexitat, ha deixat sense llum diversos carrers i places durant el cap de setmana passat.
De fet, la brigada municipal treballa encara hores d'ara per a solucionar l'averia en l'enllumenat públic de la zona al voltant del carrer de Santa Anna. Des del consistori expliquen que la complexitat de l'averia ha provocat que l'apagada s'hagi allargat més de l'habitual.
L'Ajuntament assenyala que la falta de pluges aquest any ha fet augmentar la població de rosegadors, que són els causants de les averies en l'enllumenat públic. Gran part del cablejat d'aquest enllumenat transcorre sota terra i és víctima dels rosegadors. Durant el mes d'agost, la brigada municipal ha hagut d'intervenir en diverses ocasions per a solucionar averies en punts concrets. Però la darrera ha estat de major abast doncs ha afectat a diversos quadres elèctrics, provocant l'apagada de tot l'enllumenat del carrer de Sant Francesc, del carrer de Santa Anna entre Sant Francesc i avinguda de Catalunya, plaça d'Enric Granados i plaça del Casino.
La brigada està duent a terme treballs de substitució del cablejat afectat. La regidora d'Espai Públic, Contxi Haro, explica que es tracta d'averies complexes de solucionar i avança que esperen enllestir la feina avui mateix tot i que hi haurà algun punt de llum concret que potser encara no funcioni.