Pronóstico de Tutiempo.net

L'exposició "Coincidències insòlites" entre la màgia i la ciència, arriba a Cerdanyola

"Coincidències insòlites", la proposta de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona que posa en diàleg diferents peces amb un vincle en comú, presenta l'exposició "Andròmines miraculoses. Entre la màgia i la ciència", que es podrà veure a partir del 22 de setembre, i fins a l'1 de novembre, al Museu d'Art de Cerdanyola.
Les inquietuds sobre l'estat físic de les persones han estat històricament un important motor per a la invenció d'aparells i productes. Aquesta mostra recull exemples curiosos de medicaments i aparells procedents del Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, del Museu d'Art de Cerdanyola, del Museu de Viladecans i del Museu Palau Mercader de Cornellà, que presenten coincidències relacionades amb la salut i que van arribar a aquests museus provinents de col·leccions privades.
Entre les peces exposades, destaquen un pot amb cantàrides (escarabats verds dels quals s'obtenia la cantaridina, de propietats rubefaents, vesiculants, afrodisíaques i... verinoses), cigarretes antiasmàtiques, preservatius camuflats de cigarretes, un llapis Termosan, dos aparells de massatges (un dels quals és un vibrador) i un afinador de ressonància (marcapàs mecànic).
Foto: diba