Pronóstico de Tutiempo.net

Pilar Castillejos (CUP) deixarà el Parlament per desenvolupar la seva tasca municipal a Ripollet

La diputada de la CUP al Parlament Pilar Castillejos, que ocupava el número 10 a la llista de la CUP per Barcelona a les eleccions catalanes, deixarà la seva acta de diputada en la Cambra catalana en octubre, han explicat aquest divendres fonts de la CUP.
La diputada de la CUP al Parlament Pilar Castillejos, que ocupava el número 10 a la llista de la CUP per Barcelona a les eleccions catalanes, deixarà la seva acta de diputada en la Cambra catalana en octubre, han explicat aquest divendres fonts de la CUP a Europa Press.
El substitut de Castillejos serà Carles Riera, el següent membre de la CUP a la llista per Barcelona que els anticapitalistes van presentar en els comicis del 27S, ha publicat ‘El Món’.
Castillejos va entrar al Parlament després de les dimissions de Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta, motivades per l’acord d’investidura “després de la renúncia d’Artur Mas” a ser el candidat de JxSí a la Presidència de la Generalitat.
Abans de les eleccions catalanes, la diputada havia estat escollida tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Ripollet i es va acordar deixar uns mesos de transició per buscar-li substitut en el càrrec al consistori.
“Decidim Ripollet i la CUP han acordat que Castillejos segueixi en les seves tasques municipals”, aclareixen els ‘cupaires’ en un comunicat, que ha agraït la seva tasca com a diputada i que li ha desitjat sort en la seva tasca municipal.
“Decideix Ripollet té la sort de tenir una militant compromesa amb la seva gent i el seu municipi, que seguirà fent una gran tasca per Ripollet”, asseguren.

NOU DIPUTAT
Riera, nascut el 1960, és sociòleg per la UAB, màster en Metodologia i Gestió de la Formació per la UPC i ha iniciat la seva militància en 1977.
Ha estat cofundador i director de la Fundació Randa Lluís Maria Xirinacs, coordinador de l’Assemblea del Països Catalans i president del Ciemen fins al 2010.
En representació d’aquesta entitat, ha estat membre del Pacti Nacional pel Dret a Decidir i del Consell Internacional del Fòrum Social Mundial i de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles –xarxa promoguda conjuntament amb el moviment kurd, bretó, amb l’esquerra abertzale, la Coordinadora Andina d’Organitzacions Indígenes i pel moviment gallec–, que defensa els drets col·lectius de les nacions sense Estat en el món.