Pronóstico de Tutiempo.net

Una exposició a Cerdanyola repassarà 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria

El Museu de Ca n'Oliver, a Cerdanyola, acollirà a partir del 15 de setembre l'exposició 'La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica', que ha estat produïda pel Museu de les Mines de Gavà per al Museu d'Arqueologia de Catalunya a través de l'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.
L'exposició es podrà visitar fins al 8 de gener del 2017 i durant la seva estança al museu local es duran a terme diferents activitats complementàries que acostaran als participants als menjars funeraris, l'arqueologia forense, la comunicació amb els difunts, entre d'altres propostes que han estat preparades en col·laboració amb el CRAC (Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola) i l'equip del programa de Cerdanyola Ràdio 'Encrucijada Pagana'. Les activitats seran presentades durant l'acte d'inauguració el mateix 15 de setembre, a les 18'30 hores.
'La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica' vol ser una via d'aproximació al nostre passat a través de la riquíssima cultura material que ha perviscut de la prehistòria a Catalunya: l'arqueologia de la mort. Les pràctiques funeràries tenen un interès per sí mateixes i també ens permeten aproximar-nos a la prehistòria. Les pràctiques funeràries són un mirall del món dels vius i, per tant, reflecteixen temes tan diversos com el canvi cultural, la relació dels nostres avantpassats amb el seu entorn, els contactes i intercanvis, les creences i el món simbòlic dels nostres avantpassats.
L'exposició incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de Can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera... Es tracta de més de 300 objectes de 19 museus catalans en una exposició que resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria.