Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola acollirà la tercera edició de la Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social

El Museu d'Art de Cerdanyola acollirà el proper 29 de novembre la tercera edició de la Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social. Per aquest motiu, el president de l'Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació i president del comitè científic, Pere Gascón; el Secretari de l'Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació, Jaume Boltà; i el membre del comitè organitzador, Manuel Murillo, han presentat la Jornada a l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i al tinent d’alcalde en l’Àrea d’Economia i Serveis Generals, Iñigo Garcia de Enterria. L’alcalde i el regidor s’han mostrat convençuts que la Investigació i la Ciència són el motor del progrés de la Societat i que, malgrat tot, cada dia resulta més difícil aconseguir recursos econòmics pel seu finançament.
Per aquest motiu, Cerdanyola acollirà un any més la Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social (FCIS), on científics així com les principals institucions i centres d'R+D+i de l'Estat espanyol i Catalunya,  assistiran als debats i ponències de la Jornada. El lema de la tercera Jornada FCIS serà 'El nou paper de l'Economia col•laborativa en el finançament de la Ciència i la Recerca'. La primera Jornada va estar dedicada a les 'Vies complementàries de Finançament de la Ciència' i la segona edició  es va centrar en les 'Millors pràctiques per al finançament de la ciència i el treball col•laboratiu'.
Durant la tercera edició de la Jornada tindrà un pes important la reflexió, l'exploració i l'aprenentatge de les noves iniciatives i propostes sobre l'Economia Col·laborativa i sobre si és una alternativa eficaç a l'escassetat de recursos i a la precarietat i retallades que els científics i les seves institucions estan sofrint en l'última dècada. La jornada esta organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació (IPCI).
El municipi de Cerdanyola compte en l’actualitat amb les infraestructures científiques més importants del país, com són la Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca de la UAB, el Sincrotrò ALBA, o el Parc Tecnològic del Vallès, entre d’altres.
Foto:Ajuntament de Cerdanyola