Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola critica el repartiment realitzat des de Madrid d'un fons promogut per la Unió Europea

El govern municipal de Cerdanyola ha lamentat el repartiment que ha fet el govern central dels fons DUSI, promoguts per la Unió Europea. El regidor d'Activitat Urbanística i Obres Públiques, Ivan González, explica que el repartiment "transmet una certa deixadesa" del govern central en no valorar les propostes fetes per Cerdanyola o d'altres ciutats catalanes. De fet, l'executiu de Madrid destina 30 milions d'euros del total de 33 assignats a Catalunya als projectes presentats per Barcelona i Santa Coloma de Gramanet.
Cerdanyola va concórrer als fons DUSI amb un projecte que intervenia urbanísticament a zones de Les Fontetes, Quatre Cantons, carretera de Barcelona, antigues naus de l’empresa Uralita i Avinguda de Catalunya, al temps que plantejava plans d'actuació social als barris afectats.
Ivan González informa que la ciutat concorrerà a la segona convocatòria dels DUSI, dotada amb 3 milions d'euros, al temps que anuncia que, amb independència del que passi, es treballa perquè les inversions i actuacions previstes al DUSI s'incorporin com a prioritats a la planificació estratègica del govern municipal.

DUSI Cerdanyola
Fonts de l'equip de govern assenyalen que el projecte presentat per Cerdanyola als ajuts DUSI pivota sobre quatre eixos: conservació i protecció del medi ambient; incorporar les noves tecnologies als equipaments i espais públics; reducció de les emissions de carboni i altres elements contaminants; i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa energètica. El projecte, segons l'executiu local, vol anar més enllà de simples actuacions urbanístiques i busca dinamitzar socialment la zona.