Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola presenta la programació pel darrer trimestre de l'any del Teatre Ateneu

La programació del Teatre Ateneu de Cerdanyola pel darrer trimestre de l'any es va presentar divendres passat al fustam del teatre en el marc d'una roda de premsa presidida per l’alcalde, Carles Escolà, la regidora de Cultura, Helena Solà i representants de les entitats -Rosa Maria Soler, de Bambalina; Jordi Mena, de Xiscnèfils; Elies Moreno, de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola; Xavier Navarro, de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès; i Francesc Vilaró, del GAT Teatro- organitzadores de bona part de la programació.
La regidora de Cultura, Helena Solà, va explicar que al Teatre Ateneu s’hi fan moltes activitats i va destacar que pel darrer trimestre destaquen la programació dels concerts–música, teatre i cinema. L'Ajuntament proposa dues obres: El Florido Pensil – nenes (21 d’octubre, 21 hores). I Els homes són de Mart i les dones de Venus (18 de novembre, 21 hores). Les entrades per ambdues obres tindran un cost de 18 euros, 15 euros anticipades i 12 euros preu reduït (estudiants, jubilats i menors acompanyats). Hi haurà la possibilitat de comprar-les per internet.
La representant de Bambalina, Rosa Maria Soler, va comentar les obres que programaran de teatre familiar. Començaran amb ‘Les princeses també es tiren pets’ (23 d'octubre, 12 hores). La trama ens explica la cerca
del llibre secret de les princeses. Zipit company proposarà l'obra 'Jai i el mariner' (27 de novembre, 12 hores), espectacle per actor i titelles. I tancaran amb 'Draps' (11 de desembre, 12 hores), de la cia. La Guilla teatre, un espectacle de titelles amb molta música i molt visual. Les tres obres per a tots els públics. El preu de les entrades serà de 6,5 euros -general- i 4,5 euros pels socis de Bambalina.
Jordi Mena, representant de la Xisc, va explicar que enguany celebren el 25è aniversari. Programaran tots els dijous, a les 21:30h, pel·lícules en versió original de França, Japó, Islàndia, Irlanda i Iemen. Mena va remarcar que s’han inclòs a la programació 2 documentals, una pràctica no habitual. El primer és 'Earth Sutra', del cerdanyolenc Jordi Carot i de José Sánchez de Heredia. El documental és un retrat de la supervivència a l'exili del Tibet i la seva mil·lenària cultura, i de com aquesta cultura pot influir positivament en el nostre planeta davant els reptes i crisis que es presenten al segle XXI. La projecció la presentarà Jordi Carot.
El segon documental és 'Syria self portrait', de Wiam de Bedirxan i Ossama Mohammed. Es tracta d'un film dedicat a la situació actual de Síria. La projecció es farà en col·laboració amb el Consell de Solidaritat, la Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs. No es cobrarà entrada. Es deixarà a la voluntat del públic fer-hi l’aportació que consideri. El total serà lliurat a oenegès que treballen a Síria.
Elies Moreno va parlar en nom de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola. Va destacar el Concert de Tardor, que es pogué escoltar dissabte al Teatre Ateneu. Un esdeveniment que va tenir el mateix divendres, dia de la roda de premsa, l’assaig obert de l’Orquestra ofereix amb l’assistència de les escoles de la ciutat. Es tracta d'una activitat de divulgació de la música als infants i joves de la ciutat.
La propera cita organitzada per l’entitat serà el Concert de Nadal (26 de desembre, 18 hores). La cita servirà per a commemorar els 10 anys de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola del Vallès. El preu de les entrades serà de 12 euros -general-, 10 euros per a les entrades anticipades, 8 euros amb flyers de promoció. Els associats pagaran 5 euros, la mateixa quantitat que els estudiants i alumnes d'Aulos. Els escolars entraran de franc acompanyats d'un adult amb entrada.
Xavier Navarro, de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, va parlar del Concert de Santa Cecília (19 de novembre, 19 hores). Serà el concert de debut de la nova directora de la banda, Irene Delgado. El repertori del concert, que comptarà amb l’actuació de la Coral durant la primera part, el formaran clàssics del musical i el cinema. Una proposta molt assequible d’accés gratuït per a tothom, ajudant a divulgar la música. El l’AMCV oferirà també el Concert de Nadal (30 de desembre, 20'30 hores) amb un repertori vienès. El concert comptarà amb la participació de la Coral de l'AMCV, dirigida per Manel Cubeles. L'entrada serà gratuïta.
El representant del GAT, Francesc Vilaró, ha remarcat que aquest any, el del 40è aniversari de l’entitat, està essent molt carregat de feina per l'entitat. La primera obra, 'Taxi' (5 de novembre, 21 hores) es tracta d'una adaptació d'una divertida obra de Ray Cooney. El dia 10 del mateix mes faran el pregó de les Festes de Tardor. Preparen una proposta que no deixarà indiferent ningú, anuncia Vilaró. El grup recuperarà 'Revisió Anual', atenent la petició de Vespres Literaris. La faran al Centre Cívic de Montflorit. Tancaran l'any posant en escena 'Els Pastorets' (17 de desembre, 18 hores, i 18 de desembre, 11'30 hores). Una obra que ha estat adaptada, pensant en els menuts, per afer-se-la més propera i divertida.
L’entitat compaginarà l’activitat teatral amb un taller de teatre per a persones diagnosticades del Centre de Salut Mental de Sant Joan de Déu. Una activitat per a motivar-los i anar-los reintegrant a la societat.
L’alcalde Carles Escolà va agrair a les entitats la seva feina perquè “ofereixen cultura al conjunt de la ciutadania. Democratitzant un dels àmbits, la cultura, que malauradament al llarg de la història ha estat reservat només a unes poques persones”.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola