Pronóstico de Tutiempo.net

CiU de Cerdanyola descarta una moció de censura després de la seva expulsió del govern municipal

El grup de CiU a Cerdanyola ha descartat aquest dilluns impulsar o donar suport a una eventual moció de censura després que els seus tres regidors fossin expulsats divendres del govern municipal, format per Compromís per Cerdanyola i ERC, per votar diferent en dos punts de l’ordre del dia del ple de setembre.
Així ho ha expressat el portaveu de la formació, Josep Grau, davant dels mitjans, després d’assenyalar que aquesta opció “no està en el full de ruta”, i que no han provocat aquesta situació per arribar a aquest escenari perquè el seu propòsit era seguir al consistori.
Segons Grau, el motiu de la ruptura és que els altres dos socis de l’equip municipal no van voler abordar les diferències des del diàleg, i que l’alcalde, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), els va advertir que si no votaven en sintonia amb el govern municipal els destituiria.
Així, ha assegurat que “a cada moment es va informar de la posició que es prendria” referint-se als dos punts del plenari, que feien referència a la destitució d’una tècnica municipal i a la renúncia de la instal·lació d’un crematori a la localitat.
Per aquesta raó, ha defensat que CiU ha estat “molt generosa” amb zero càrrecs de confiança i llocs de representació en organismes supramunicipals com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), però que ara seran oposició, des d’on espera que hi hagi un diàleg que, segons la seva opinió, se li ha negat dins de l’Ajuntament.

Pèrdua d’oportunitats
El regidor de CiU Marc Costa, que era responsable, entre d’altres àrees, de l’econòmica en l’administració, ha dit que Cerdanyola ha deixat escapar oportunitats “per motius polítics”, com una inversió de cinc milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per un projecte de transferència del coneixement al món local, en què la Universitat Autònoma de Barcelona tenia protagonisme, i s’havia acordat presentar juntament amb Rubí i Sant Cugat del Vallès.
Segons Costa, dos dies abans l’alcalde ho va frenar, i ha assenyalat abans d’acabar l’any s’hauran de pronunciar amb vista a una segona convocatòria per al 2018.
Foto:CiU