Pronóstico de Tutiempo.net

Comença la campanya de vacunació contra la grip

Les persones per a qui s’aconsella la vacunació poden concertar-la trucant al seu centre d’atenció primària i també per internet.
Què és la grip
La grip és una infecció vírica de les vies respiratòries molt contagiosa. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de vegades a partir de la segona quinzena de desembre. Cal diferenciar la grip d’altres infeccions víriques més benignes que donen símptomes semblants. La grip té un començament sobtat, amb febre alta, dolor muscular, tos seca, mal de cap i de coll, sensació d’enfredoriment, malestar general i cruiximent.

Els virus gripals varien d’un any a l’altre. Per això la gravetat de la grip varia cada temporada i també d’una persona a una altra. Les persones que pateixen altres malalties i les d’edat avançada són les que poden tenir més complicacions.

La vacuna de la grip
A causa, doncs, de la variabilitat dels virus que la provoquen, la millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. Per això cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que es preveu que arribaran aquest hivern. El període ideal per vacunar-se són els mesos d’octubre i novembre.

Tanmateix, cal remarcar que aquesta vacuna protegeix contra la grip, però no del refredat comú.

Qui s’ha de vacunar?
La vacunació contra la grip estacional és adequada especialment per a les persones que tenen un alt risc de tenir complicacions si la pateixen:

• de més de 60 anys,
• que estan internades en institucions,
• que pateixen malalties pulmonars i cardíaques cròniques,
• que pateixen diabetis,
• que tenen malalties renals,
• dones embarassades,
• que tenen obesitat mòrbida,
• que pateixen immunodepressió.

On ens podem vacunar a Cerdanyola i Ripollet
Les persones per a les quals és indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu centre d’atenció primària. La visita per a la vacunació es pot demanar telefonant al centre d’atenció primària corresponent i també per mitjà del servei de programació de visites del web de l’Institut Català de la Salut, ics.gencat.cat.

- Més informació sobre la grip al Canal Salut:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/g/grip/grip/
- Programació per internet: ics.gencat.cat > Programació de visites