Pronóstico de Tutiempo.net

El jutge decreta l'ingrés a presó d'un veí de Ripollet per una vintena de robatoris a comerços del Vallès Occidental

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa i de Sabadell van detenir el passat 6 d’octubre a un home de  35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Ripollet, com a presumpte autor de 19 robatoris amb força a establiments comercials del Vallès Occidental. Vuit dels robatoris es van cometre a Terrassa, nou a Sabadell i dos a Sant Quirze. El 4 d’octubre, els investigadors ja havien detingut una dona de 54 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Terrassa, que col·laborava ocasionalment amb el detingut fent tasques de vigilància.
La investigació es va iniciar a principis de setembre arran d’un seguit de robatoris que s’estaven produint des de mitjans de juliol en diversos comerços del Vallès Occidental. Aquests fets havien generat alarma entre els comerciants de la zona, sobretot en aquells establiments comercials que no disposaven de persianes o reixes per protegir-ne els accessos.
El 'modus operandi' que usaven els possibles autors coincidia en tots els casos: buscaven establiments amb porta de vidre i sense proteccions, preferiblement sense alarma ni massa mesures de seguretat. Una sola persona, en concret un home, trencava la porta d’accés llançant una llamborda contra el vidre i accedia al local per sostreure els diners de la caixa registradora. L’actuació sempre era molt ràpida i també aprofitava per endur-se algun objecte de valor que tingués a l’abast de la mà.
Amb els indicis recollits durant la investigació i amb les dades d’un vehicle que l’autor podria haver utilitzat per fugir en alguna ocasió, els agents van arribar a identificar el lladre juntament amb una dona. Tots dos tenien antecedents policials per fets similars.
El 4 d’octubre, els investigadors van iniciar un dispositiu de vigilància a Terrassa per localitzar la parella sospitosa. Els resultats van arribar pels volts de les 4 de la matinada, quan els agents van localitzar la còmplice quan es dirigia al seu domicili i va ser detinguda per la seva participació en tres delictes de robatori amb força.
El passat 6 d’octubre es va fer una entrada i registre, autoritzada pel jutjat d’instrucció número 2 de Terrassa, als domicilis dels dos sospitosos de Ripollet i Terrassa. Arran de les entrades, els investigadors van localitzar roba i calçat que coincidia amb les que l’home duia en algun robatori i algun material que havia estat sostret (un  telèfon mòbil, un portàtil, ulleres de sol, etc.). L’home va ser detingut en aquell mateix moment.
El detingut, que acumula diversos antecedents per fets de la mateixa tipologia, i la dona van passar a disposició judicial el 7 d’octubre davant del jutjat de guàrdia de Terrassa. El jutge va decretar ingrés a presó per a l’home i llibertat amb càrrecs per a la dona.
Foto: CME