Pronóstico de Tutiempo.net

El Museu de Ca n'Oliver, a Cerdanyola, s'apropa a la mort amb activitats complementàries de l'exposició 'La fi és el principi'

El Museu de Ca n'Oliver, a Cerdanyola, ha organitzat diferents activitats durant la segona quinzena d'octubre al voltant de l'exposició temporal 'La fi és el principi. Pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica'.
Així, dissabte vinent es realitzarà una visita guiada a la mostra. Les persones assistents descobriran els costums funeraris que han practicat les comunitats humanes des del Paleolític Superior a la Primera Edat del Ferro. L'exposició recull 300 objectes originals exposats procedents de 20 museus catalans. La visita guiada, que serà gratuïta, es farà a les 18'30 hores i està recomanada per a persones majors de 10 anys.
També amb motiu de l'exposició 'La fi és el principi', l'associació Encrucijada Pagana ha organitzat la xerrada-demostració nocturna 'Parlar amb els morts'. Els representants de l'associació explicaran diferents maneres com vius i morts s'han comunicat, voluntària o involuntàriament, en diferents èpoques i cultures. L'activitat, que serà gratuïta, tindrà lloc el divendres 28 d'octubre a les 22 hores i està oberta a persones majors de 16 anys.
El diumenge 30 d'octubre, el cementiri serà l'escenari a on es durà a terme la visita guiada 'Cementiri o necròpolis?'. Les persones participants descobriran algunes de les formes d'enterrar els difunts i els costums que els acompanyen. L'activitat, que forma part de l'exposició, és gratuïta i recomanada per a persones majors de 10 anys. La visita començarà a les 13 hores i el punt de trobada serà a l'entrada del Cementiri Municipal (carrer dels Boters, s/n).