Pronóstico de Tutiempo.net

Els monitors del PEM Guiera de Cerdanyola demanen recuperar el 13% de sou que la Federació Catalana d'Handbol els va retallar quan encara era gestora de la instal·lació

L'Ajuntament de Cerdanyola ha sortit al pas de la nota informativa que el comitè de vaga format per alguns treballadors del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera ha fet arribar a les persones usuàries del gimnàs. El govern local diu respectar el dret a vaga i assegura que ja ha fet arribar als membres del comitè de vaga la seva plena disponibilitat per a reunir-se i parlar de les seves preocupacions. Les persones treballadores que formen part del comitè de vaga demanen recuperar el 13% del sou que la Federació Catalana d'Handbol els va retallar quan encara era adjudicatària i gestionava la instal·lació.
El govern municipal manifesta que els monitors i les monitores del PEM Guiera tenen garantida la continuïtat a partir del 5 d'agost vinent, data en què finalitza el contracte del servei de monitors. La regidora d’Esports, Contxi Haro, junt amb el regidor d’Hisenda, Daniel Mallén, així els ho van comunicar, a les monitores i els monitors, en una reunió duta a terme dimecres destacant que la continuïtat serà independent de quina sigui l'empresa que presti el servei.
Pel que fa a la reivindicació dels treballadors en vaga de recuperar el 13% de sou que la Federació Catalana d'Handbol els va retallar quan encara era gestora de la instal•lació, des del govern municipal expliquen que hi ha un compromís d'explorar tots els mecanismes legals per tal que recuperin les condicions laborals que en el seu moment van perdre. En aquest sentit, quan es va preparar el plec d'adjudicació del servei de monitors ja era voluntat de l'Ajuntament que els treballadors recuperessin els seus salaris anteriors a la retallada, però llavors l'Administrador Concursal va expressar la seva oposició.
Davant les queixes de les persones treballadores de l'estat de la piscina (el passat 7 d'octubre es va haver de tancar al públic per l'alt nivell de clor detectat), l'Ajuntament ha remarcat que actualment no hi ha cap incidència tal i com ha confirmat la direcció del PEM Guiera en un escrit entrat per registre. Tot i així, Contxi Haro explica que s'està valorant fer un canvi en el manteniment de la piscina perquè les persones treballadores i usuàries gaudeixin de la mateixa en les condicions més saludables possibles.
El govern municipal destaca que manté la porta oberta per a reunir-se amb els representants del comitè de vaga i continuarà "treballant per a garantir i millorar en la mesura del possible" les condicions laborals dels monitors/es del PEM Guiera, la feina dels quals valora "molt positivament".