Pronóstico de Tutiempo.net

Escoles i instituts de Cerdanyola realitzaran novament aquest curs tallers de mediació per a la resolució de conflictes

Després de l'èxit del taller impartit el curs passat, el programa Cerdanyola Educa torna a incloure en la seva oferta el taller 'La mediació com a eina de resolució de conflictes'. Durant el curs 2015-16 es van realitzar 19 sessions del taller i van participar-hi més de 500 alumnes de 5è de primària i 1r d'ESO. Aquest any, el taller ha tornat a tenir força demanda i ja s'han impartit algunes sessions en diferents centres educatius.
El taller 'La medicació com a eina de resolució de conflictes' pretén ensenyar a l'alumnat a solucionar els conflictes de forma positiva. Mitjançant diferents jocs, al llarg del taller es treballen eines que ajuden a l'alumnat participant a conèixer i gestionar millor els malentesos, problemes o conflictes diaris, per a poder resoldre'ls de forma positiva i respectuosa. Amb aquests tallers es vol potenciar una cultura de mediació dins la comunitat educativa de la resolució pacífica i justa dels conflictes.
El taller està impartit per tècnics del Servei Municipal de Mediació, creat l'any 2007, amb la finalitat de millorar la convivència mitjançant la difusió i gestió de conflictes per la via de la mediació. Des del Servei Municipal de Mediació es fa una valoració molt positiva de l'experiència de l'any passat i s'espera que es repeteixi l'interès i implicació de les escoles i instituts de la ciutat aquest curs.