Pronóstico de Tutiempo.net

La ONGD Humana premia Cerdanyola pel seu compromís amb la reutilització del tèxtil usat

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com d'ajuda local al territori més proper, ha lliurat a l'Ajuntament de Cerdanyola uns dels VII Premis Humana de Reutilització del Tèxtil, guardons que han arribat a la 7a edició i que reconeixen la solidaritat de la ciutadania, municipis i entitats més compromeses amb la reutilització i el reciclatge de roba usada a Catalunya.
Cerdanyola ha obtingut el premi perquè és el municipi de Catalunya amb la millor proporció de quilo de roba recollida per habitant i any, en la categoria de municipis amb més de 15.000 habitants. La mitjana a Cerdanyola és de 3,11 quilos anuals, mentre que la catalana és de 2,11 quilos.
Els Premis Humana de Reutilització del Tèxtil s’emmarquen en l’Humana Day, un esdeveniment de sensibilització que vol incidir en l’activitat de valorització de roba usada amb finalitat social, materialitzat en els programes de cooperació de la Fundació i de la resta d’organitzacions que formen part d’Humana People to People.
Humana va recollir al 2015 un total de 4.490 tones de tèxtil usat a Catalunya, gràcies a una xarxa de 1.450 contenidors on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Sobre Humana
Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social a Catalunya, gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat. La Fundació impulsa campanyes de sensibilització sobre la importància de la reutilització i el reciclatge del tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud.