Pronóstico de Tutiempo.net

La UAB crea una app per compartir cotxe per anar a la universitat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha posat en marxa l’aplicació mòbil ‘VAOpoint’ que posa en contacte estudiants que accedeixen a la universitat en cotxe per compartir el trajecte.
L’spin-off de la UAB Aslogic ha desenvolupat l’app, que té per objectiu reduir el nombre de vehicles, ja que actualment arriben al campus 13.000 amb una ocupació mitjana d’1,2 per cada turisme, segons ha informat el centre universitari en un comunicat.
El funcionament consisteix que els membres de la comunitat universitària que fan servir el vehicle per anar a la universitat ofereixen el seu itinerari i l’eina els associa amb els quals tenen interessos similars per proximitat i genera un avís, però els conductors són els que acaben decidint si volen compartir amb aquest usuari.
Es tracta d’una prova pilot que s’allargarà fins a l’11 de novembre i que pretén “posar-la a l’abast dels responsables públics de mobilitat, per si de cas volen aprofitar les noves tecnologies per implementar mesures”, ha explicat el director d’Aslogic, Ignasi Ingerto.
El producte final incorporarà, a diferència d’altres plataformes existents al mercat, diversos mecanismes per discriminar els vehicles d’alta ocupació dels quals no ho són, a fi d’implementar mesures de foment del cotxe compartit que, “en el cas de la UAB podria ser una reserva de plaça d’aparcament, per exemple”, ha assenyalat el responsable de Mobilitat de la UAB, Rafael Requena.