Pronóstico de Tutiempo.net

L'alcalde de Cerdanyola defensa enfortir els lligams de la ciutat amb la UAB

Per segon any, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va participar dilluns passat en la inauguració del curs acadèmic 2016-2017 de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al costat de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el director general d'Universitats de la Generalitat, Josep Pallarès, el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, i la secretària general de la UAB, Cristina Riba. L'acte, celebrat al Rectorat, va comptar com a convidada amb la periodista Rosa Maria Calaf, que va defensar el paper de l'educació i el periodisme a les societats democràtiques.
Durant la seva intervenció, Carles Escolà va donar la benvinguda a l'alumnat del nou curs en nom "d'una ciutat orgullosa d'acollir la UAB". L'alcalde de Cerdanyola va recordar que la universitat és una part important del municipi i "en aquest sentit hem de treballar per aprofundir lligams, per dotar de contingut real el concepte de ciutat universitària i del coneixement i per entomar conjuntament reptes que tenim a la ciutat". Escolà va felicitar a la rectora per la decisió de retirar l'acusació relacionada amb la tancada al Rectorat de l'any 2013, conegut com el cas dels 27, i va recordar que el ple de l'Ajuntament del passat mes de juliol va aprovar una moció de suport a les persones imputades en aquest cas, instant a la seva lliure absolució. Carles Escolà va reafirmar que "la universitat pública mai no hauria de ser motiu de persecució perquè ha estat sempre una seu i referent de lluita pels drets civils i drets socials".
Durant el seu discurs en l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la UAB, Escolà va fer referència als retrocessos socials que també han afectat les universitats públiques. Carles Escolà va reivindicar un model d'universitat pública de qualitat i amb accés universal doncs "la mercantilització de l'educació superior, la privatització dels serveis al voltant de les universitats, la reducció d'inversió pública, l'augment de taxes i la minva dels programes de beques estan tornant a crear un mur a l'accés a les universitats".
Durant l'acte, els organismes unitaris del PAS i PDI de la UAB van llegir un comunicat en què s'exigeix la retirada de totes les acusacions relacionades amb la tancada al Rectorat de l'any 2013 i l'arxivament del procés judicial en marxa. El text fa una crida a la comunitat universitària a adherir-se al Manifest per la despenalització de la dissidència a la universitat.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola