Pronóstico de Tutiempo.net

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet presenta la nova temporada

Aquest divendres a les 20h, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet dóna la benvinguda a la nova temporada amb el Dia de l'Associació.
A més de presentar el trimestre despectacles, s'oferirà al Teatre Auditori una xerrada-col·loqui oberta a tothom amb la participació de Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, el qual parlarà sobre per què serveix el teatre.

Xavier Albertí
Titulat superior en Direcció Escènica per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1996 i fins a 1999 va dirigir el Festival Grec de Barcelona, i des del 2004 i fins al 2006 va dirigir l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l'Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa. També ha estat docent a l'Obrador de la Sala Beckett, l'obrador d'estiu a Argelaguer, la Universitat d'estiu Menéndez Pelayo, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.
Durant els anys de formació, va realitzar estudis de piano i de composició musical amb Luis de Pablo, Cristobal Halffter, Tomás Marco, Helmuth Lachenmann, Carmelo Bernaola, Armando Gentilucci o Karl-Heinz Stockhausen. Té composicions estrenades a diversos Festivals de Música Contemporània.
El 2007 va treballar conjuntament amb Pere Portabella i Carles Santos en el guió de la pel·lícula El silenci abans de Bach. Aquest mateix any va dirigir el recital de poesia catalana amb Lou Reed, Laurie Anderson i Patti Smith, dins la mostra de cultura catalana de Nova York Made in Catalunya al Baryshnikov Art Center. El 2008 va fundar amb Lluïsa Cunillé la companyia La Reina de la nit.
Ha dirigit i publicat l'obra dramàtica Hedda Gabler sobre textos de Henrik Ibsen, 1993, Macbeth o Macbetto sobre textos de William Shakespeare, 1997 i Hamlet sobre textos de William Shakespeare i Jules Laforque. Ha compost tres sardanes. El 2013 va assumir la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya.

L'entitat també ha organitzat el sopar del Dia de l'Associació, el qual tindrà lloc al restaurant Eulàlia a partir de les 22 h.