Pronóstico de Tutiempo.net

Sorea es compromet a garantir el subministrament d’aigua a les famílies vulnerables del Vallès Occidental

La companyia ja ha destinat més de 120.000 euros al pagament de rebuts de famílies en risc d’exclusió beneficiant vuit municipis i 700 famílies.
Sorea, companyia de subministrament d’aigua que opera al Vallès Occidental ha arribat a acords amb el Consell d’alcaldes i alcaldesses dels municipis vallesans per millorar el seu compromís amb les famílies més necessitades.
Sorea i altres empreses subministradores d’aigua de la zona han presentat les diferents fórmules acordades per evitar talls de subministrament a famílies vulnerables i posar en marxa fons socials que permetin lluitar contra la pobresa energètica. Els fons de solidaritat són una eina per ajudar les famílies a superar la situació de risc en què es troben. Les companyies d’acord amb serveis socials de cada municipi troben la millor fórmula en cada un dels casos.

Sorea evitarà talls de subministrament a famílies vulnerables i posa en marxa fons socials que permetin lluitar contra la pobresa energètica

En el cas de Ripollet, és Sorea qui s'encarrega del subministrament de l'aigua. Francesc Mayné, director general, va explicar que acords com els signats són un pas transcendental per cobrir les primeres necessitats de les persones i posar fi a situacions d’exclusió social a Catalunya. Les persones vulnerables s’han de dirigir a serveis socials que determinen la possibilitat d’accedir als diferents ajuts especialitzats en cada cas. Aquest es concreten en una tarifa social bonificada, l’aplicació del Fons de solidaritat de Sorea o altres tipus de solucions individualitzades com és l’ajornament o el pagament a terminis del deute per a qualsevol família que pugui passar per una dificultat econòmica.
Durant els anys 2015 i 2016 Sorea ha destinat més de 120.000 euros al pagament de rebuts de famílies vulnerables, que ja ha beneficiat més de 700 famílies de vuit municipis.
El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va agrair el compromís de les empreses subministradores d’aigua i la predisposició per treballar conjuntament en un fons social, tot i que encara no hi ha un reglament desenvolupat per la Generalitat de Catalunya.