Pronóstico de Tutiempo.net

Aquest divendres més teatre a Ripollet amb l’obra “L'avar de Molière”

L'obra de teatre 'L'avar de Molière' de la companyia 'Pelmànec' arriba aquest divendres al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet. El muntatge és una original adaptació del clàssic universal de Molière. L'espectacle està dirigit per Olivier Benoit i Miquel Gallardo i a partir de les 9 del vespre i durant 1 hora i 15 minuts el muntatge sorprendrà i entusiasmarà a tots els assistents. El preu de l'entrada es de 16 euros.
Sinopsis
L’avarícia defineix Harpagon. Usurer i especulador, sense amics, ningú no estima aquest vell. El seu desig per Marina, una joveneta encisadora amb qui es vol casar malgrat la seva pobresa, el farà encara més menyspreable i patètic davant la seva família, sobretot quan descobreix que la noia està ja compromesa amb el seu fill Cleant. Però tot passa a un segon terme quan el vell s’adona que algú li ha robat la caixa amb tots els seus diners.
La comèdia està servida, però amb una diferència important respecte al clàssic que tots coneixem: aquí l’or no té cap vàlua perquè tots els personatges són aixetes, tubs i objectes d’aigua en general, i la riquesa que anhela de manera malaltissa Harpagon no és més que l’aigua.

La Companyia Pelmànec és la plataforma creativa de Miquel Gallardo, actor, manipulador i dramaturg amb més de 20 anys de carrera. Va ser creada el 2009 per estrenar el seu primer espectacle en solitari: Don Juan. Memoria amarga de mí, que ja vam poder veure a Cal Bolet. 
L’any 2014 va recuperar L’avar de Molière, una obra creada per ell mateix juntament amb Olivier Benoit, Jordi Bertran i Eva Hibernia i que van estrenar l’any 2000. És una hilarant adaptació per teatre d’objectes del clàssic francès, que ha voltat per tot el món de la mà de Tàbola Rassa i que ha guanyat un munt de premis.
Aprofitant el 15è aniversari de la seva estrena, Miquel Gallardo reestrena l’obra, renovant-la, però mantenint el seu esperit crític i esbojarrat.