Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola acull una jornada tècnica sobre l'ús de la biomassa forestal en entorns periurbans

Cerdanyola acollirà el proper 17 de novembre una jornada tècnica sobre l'ús de la biomassa forestal en entorns periurbans. Durant la jornada es parlarà de l'estat de la qualitat de l'aire a la comarca i de la normativa a aplicar en la combustió de la biomassa.  També es donarà a conèixer el cas pràctic del projecte Boscos del Vallès i finalitzarà amb un debat. La sessió, que es realitzarà a partir de les 16'30 hores a la Sala d'Enric Granados de la Biblioteca Central, ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola.
La jornada començarà amb la benvinguda a les persones participants per part de l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà; la regidora de d'Espais Naturals i Medi Ambient, Elizabeth Pasamonte; i el vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Joan Ballbé. A continuació s'oferiran dues xerrades sobre l'estat de la qualitat de l'aire a la comarca i la normativa a aplicar en la combustió de la biomassa. Seguidament s'explicarà l'exemple pràctic del projecte Boscos del Vallès de compatibilitat en entorns periurbans. La jornada acabarà amb un debat plenari.
L'objectiu de la jornada és comunicar a la societat les estratègies del Consell Comarcal del Vallès Occidental al voltant de la problemàtica de les emissions dins d'un projecte que promou la biomassa en un entorn urbà ZUAP (zones urbanes d'atmosfera protegida).

Boscos del Vallès
El projecte de Boscos del Vallès va néixer al 2013 com a un nou enfocament innovador, amb la voluntat de fer una passa més que complementi les actuacions per a la prevenció d'incendis forestals als boscos comarcals. El seu tret diferencial és la implantació d’una nova línia de treball centrada en la valorització i mobilització de la biomassa forestal per disminuir la combustibilitat del boscos i produir energia calorífica renovable de baixa emissió de carboni.
El projecte està promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i ha estat incorporat com a prova pilot en el projecte europeu Sustainable Innovative Mobilisation of Wood (SIMWOOD).