Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola acull una mostra sobre l 'evolució i els assoliments més destacables del moviment gai, lesbià, bisexual i transsexual a través de la seva història

L'Ateneu de Cerdanyola acull aquests dies l'exposició 'El moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual', en una inciativa que forma part del programa d’actes del Dia de la Policia, que es celebrarà el divendres al propi Ateneu de la ciutat. La mostra presenta l'evolució i els assoliments més destacables del moviment gai, lesbià, bisexual i transsexual a través de la seva història.
L'exposició està formada per diversos cartells i panells, i explica de manera molt visual el naixement clandestí del moviment LGBT i la lluita per aconseguir la visibilitat i el reconeixement públic.
La mostra, produïda per la Generalitat, descriu la trajectòria històrica del moviment LGBT a Catalunya a través de diferents cartells i panells, que també fan esment al naixement d’aquest moviment i, sobretot, a la seva evolució per a aconseguir el reconeixement públic i el respecte de tots.

Dia de la Policia
L’Ajuntament de Cerdanyola organitza divendres vinent el Dia de la Policia 2016 dedicant-lo al col·lectiu LGTBI. La conferència de l’acte central versarà sobre la relació del treball de la Policia Local amb els col·lectius LGTBI. L’històric dirigent del FAGC i activista Jordi Petit (XVII Premi Solidaritat de l'Institut de Drets Humans de Catalunya l’any 2014) serà el conferenciant. Les distincions que tradicionalment es lliuren per destacar la tasca de les i els agents de la Policia Local i altres cossos de seguretat, així com d'entitats i persones de la nostra ciutat, completaran l'acte d'una diada que comptarà amb la presència i els parlaments de representants del govern local, així com l'assistència persones electes, convidades i veïnat.
Cerdanyola és impulsora de la Xarxa de Municipis en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI com a drets del conjunt de la societat. Una Xarxa que es va presentar el passat 28 de juny, Dia de l'Orgull LGTBI, a la nostra ciutat.

Foto: Ajuntament de Cerdanyola