Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola organitza una jornada amb experts que analitzaran el nou paper de l'economia col·laborativa en el finançament de la ciència i la recerca

Les dependències del Museu d'Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88) acolliran el proper 29 de novembre la tercera edició de la Jornada sobre Finançament de la Ciència i Innovació Social, FCIS 2016, organitzada per l'Ajuntament de la ciutat i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).Especialistes en el desenvolupament de projectes científics i tecnològics exploraran durant la jornada l'economia col·laborativa i les cooperatives com una alternativa eficaç per desenvolupar projectes.
L'alcalde de Cerdanyola i president del Comitè Organitzador, Carles Escolà, ha assenyalat que "segons diversos estudis, les principals activitats de l'economia col·laborativa representaran 335.000 milions de dòlars en 2025. Quant correspondrà a la ciència i la recerca? Per aquest motiu, el lema de la 3a Jornada FCIS serà: El nou paper de l'Economia Col·laborativa en el finançament de la Ciència i la Recerca".A més de Carles Escolà, l'esdeveniment també serà inaugurat pel director general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT), José Ignacio Fernández Vera; i pel director general del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRUAB), Javier Lafuente.
La jornada comptarà amb la participació d'una vintena de 20 ponents de diferents institucions, empreses i centres de recerca de tot l'Estat; repartits en dues Taules d'Exposició i Debat, i dues conferències magistrals. La Confederación de Sociedades Científicas de España (COSCE), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Barcelona Institut d’Emprenedoria (BIE-UB), la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER), la Fundació SEIRA, el Parc Astronòmic Montsec (PAM), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i Beauty Cluster Barcelona són algunes de les entitats que participaran en el FCIS 2016.