Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola rep la visita de dos dirigents dels drets indígenes de Guatemala

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà i la regidora en Matèria de Drets Civils, Elvi Vila, han rebut institucionalment als dirigents indígenes, Domingo Hernández i a Leonicia Pocop, de Guatemala. També han estat presents les representants de l'ONG Alternativa intercanvi amb els pobles indígenes, Esther Oliver i Irina Camarasa.
La recepció s'ha realitzat perquè els dos dirigents per a la defensa dels drets indígenes han participat en l'acte 'Resistències i autonomies dels pobles indígenes' que es fa en el marc de la Tardor Solidaria 2016. Aquesta activitat forma part de les jornades 'Resistències i autonomia dels pobles indígenes. Connexions per la defensa del territori' que s'han iniciat a Barcelona i que finalitzen a Cerdanyola.
Leonicia Pocop Saloj és una dirigent per la defensa dels drets de les dones indígenes i és membre del poble maia-Kaqchikel. Llicenciada en Treball Social és l'actual directora de l'organització guatemalenca COINDI. Des dels inicis de la seva trajectòria ha estat involucrada en la defensa dels drets polítics i socials de la població maia de Guatemala i principalment del dret de les dones indígenes. Entre d'altres ha coordinat el programa 'El Papel de la mujer indígena en la consolidación de la democracia', on va estar treballant per promoure i fomentar la reivindicació dels drets cívics i polítics de les diferents agrupacions de dones Kichés a Sololà.
Domingo Hernández és un dirigent històric per a la defensa del territori dels pobles indígenes i és fundador i coordinador de l'associació Maia UK'U'XB'E, i membre de la Junta Cargadora Ajpatán Campesina. Actualment forma part de la direcció col·lectiva Convergencia Nacional Maya Waq'ib'Kej, que neix amb la intenció de qüestionar les estructures que generen la pobresa a Guatemala com ara el racisme contra els pobles indígenes, la marginació de les dones o l'accés a la propietat de la terra.
Foto:Ajuntament de Cerdanyola