Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola s’adhereix un any més a la celebració del Dia Mundial de la Sida

L’Ajuntament de Cerdanyola s’adhereix un any més a la celebració del Dia Mundial de la Sida, data al voltant de la qual es pretén sensibilitzar sobre la importància de la infecció per VIH, de les seves conseqüències i de la necessitat d’incrementar les mesures per a frenar-la. El lema d’enguany és 'Aixequem les mans per la #prevencióVIH'.
Des de fa vint-i-nou anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.
Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col·laboren més de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.
La campanya d’aquest any, sota el lema 'Aixequem les mans per la #prevencióVIH', vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració d’entitats de la ciutat, ha preparat un programa d’activitats a l’entorn del Dia mundial de la Sida. Així, una pancarta commemorativa penjarà dijous vinent del balcó de l’Ajuntament durant tota la jornada. A més, hi haurà un punt informatiu i assessorament confidencial sobre el VIH/SIDA de les 10'30h a les 13'30 hores a la plaça Francesc Layret.
També es posarà material informatiu a l'abast dels ciutadans a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), al Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a dones (CIARD), a l'Ateneu, al MAC, als ambulatoris, i a les escoles i instituts de la ciutat. Al Casal de Joves, de 18 a 20 hores, Creu Roja Joventut instal·larà una taula informativa i materials preventius, amb un joc sobre VIH i les conductes de risc.
Per últim, a les 17'30 hores s’il•luminarà de vermell el MAC (Museu d'Art Contemporani de Cerdanyola).
Les activitats continuaran divendres al teatre de l'Ateneu amb la posada en escena de l'obra 'Teatre Que sí, vida!' per alumnes de 3er d'ESO del centres educatius de Cerdanyola.
A més, durant el mes de desembre es faran arribar materials preventius als centres de piercing i tatuatges de la ciutat i aquesta setmana, fins dijous, es pot visitar l'exposició 'Treu-li suc a la sexualitat', que vol ser una eina per fomentar una sexualitat sana adreçada a joves de segon, tercer i quart de l’ESO.
L'Ajuntament també recorda que durant tot l’any hi ha assessorament i recursos per treballar la sexualitat saludable a les escoles de Cerdanyola, així com tallers sobre la sexualitat i afectivitat en els centres educatius  realitzats per les llevadores de l‘ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva).