Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola s'implica a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb diverses activitats

Cerdanyola s'implica en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzant quatre activitats obertes a la ciutadania amb l'objectiu que es faci un bon reciclatge a casa de les deixalles que produïm. Destaca una nova activitat, la revisió de les bosses d'escombraries 'Porta la teva bossa a revisió!', pensada per optimitzar i aprofitar la tria que fem a casa.
La regidora de Serveis Municipals, Elizabeth Pasamonte, destaca que en la prevenció de residus "tothom és corresponsable, l'administració i la ciutadania". Pasamonte recorda que el millor residu és el que no és produeix, afegint que "en el cas de produir-ne, l'òptim és reciclar-los com pertoca". L'Ajuntament participa activament en aquesta setmana, promovent activitats juntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya.
Les activitats previstes s'iniciaran el 25 de novembre amb una xerrada sobre compostatge (18 hores) al Museu d'Art de Cerdanyola. Al dia següent, la plaça de Sant Ramon (10 hores) acollirà l'activitat 'Porta la teva bossa a revisió!, que proposa revisar la seva bossa d'escombraries i veure si es separa com pertoca. L’objectiu és posar de manifest que gairebé la totalitat dels residus que es llencen a la fracció resta es podrien separar correctament en els diferents contenidors selectius.
A banda de l'anàlisi de les bosses es faran accions d'animació per fer una crida a la gent a acostar-se i conèixer com s’està realitzant la gestió/separació dels residus. Es lliuraran bosses gratuïtes de compost elaborat a partir de la matèria orgànica de la Planta de Biometanització de Can Barba així com material amb consells de prevenció de residus.
Al mateix espai i a la mateixa hora, també es durà a terme 'L'Aventura dels Residus', jocs de gran format per a públic familiar per aprendre a separar els residus.
Finalment, el 30 de novembre (18 hores) es farà un taller de sabó al Centre Cívic Banús-Bonasort. Les places per aquesta activitat són limitades i per inscriure's cal adreçar-se al mateix Centre Cívic de Banús - Bonasort.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de residus vol donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. També té per objectiu fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en termes de consum i producció.