Pronóstico de Tutiempo.net

Cerdanyola visibilitza el seu compromís amb la cooperació gràcies a una nova edició de la Tardor Solidària

La cinquena edició de la Tardor Solidària de Cerdanyola presenta enguany un programa d'activitats amb teatre, exposicions, xerrades i altres propostes que viurà el seu acte central demà amb el Cerdanyola Coopera que en aquesta ocasió s'instal·la a la plaça de l'Abat Oliba. La Tardor Solidària viurà el Dia dels Drets Humans, el 13 de desembre, i el Dia Internacional de les Persones Migrades, el 15 de desembre.
Demà al matí la Tardor Solidària 2016 commemorarà el Dia Europeu de la Solidaritat Local. Ho farà amb la celebració del Cerdanyola Coopera, l'activitat central de sensibilització que aplega la mostra d'entitats de cooperació amb informació sobre els projectes de desenvolupament sostenible, un seguit d'activitats i tallers solidaris adreçats a tota la família i l'oportunitat de conèixer danses i cultures d'arreu del món.

Les entitats de la ciutat s'impliquen
La tarda-vespre del proper dijous 17 de novembre estarà dedicada al refugi i l'acollida, amb una taula rodona a les 18'30 hores a la sala 22 de l'Ateneu, sobre 'Experiències de solidariat d'entitats de Cerdanyola en matèria de refugi i acollida', amb la participació de representants de l'Agrupament Escolta Pau Casals, l'Església Evangèlica, la Fundació Autònoma Solidària i la Universitat Popular de Cerdanyola. A continuació s'oferirà una degustació solidària i música en viu d'artistes sirians i finalment es podrà assistir a la projecció del documental 'Syria Self-Portrait' organitzada pel Xisc al Teatre de l'Ateneu a les 21'30 hores, a benefici de Metges Sense Fronteres i ACNUR.
La programació continuarà fins a finals d'any amb la finalitat de sensibilitzar envers els principis i valors de la solidaritat, la cooperació, la diversitat i l'acollida, al voltant dels dies de la Solidaritat Local, dels Drets Humans i de les Persones Migrades, que contribueixin a construir una societat més justa i cohesionada, a través d'activitats com xerrades i taules rodones, teatrefòrums, audiovisuals, tallers, exposicions o concerts solidaris.

Dia Europeu de la Solidaritat Local
La primera edició dels European Days of Local Solidarity (EDLS), coordinats per la xarxa paneuropea Platforma amb el suport de la Comissió Europea, reunirà ciutats de tot Europa per desenvolupar i promoure iniciatives solidàries i de cooperació internacional des de l'acció local. 14 urbs participaran en les set activitats previstes que se celebraran entre el 12 i el 24 de novembre a les ciutats de Roma, París, Barcelona, Getxo, Cerdanyola, Sant Feliu de Llobregat, Mérida i la regió letona de Vidzeme.
Amb aquesta iniciativa, els EDLS reivindiquen el paper dels governs locals i regionals en la conscienciació i impuls d'accions pel desenvolupament global.