Pronóstico de Tutiempo.net

El Centre de Formació i Treball Flor de Maig compleix 40 anys a Cerdanyola

L'alcalde de Cerdanyola, Carles  Escolà, ha inaugurat el programa del 40è aniversari del centre de Formació i Treball Flor de Maig amb l'assistència de Jesús Lapiedra, director del centre; de Climent Giné, Doctor en psicologia i Degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport de la Universitat Ramon Llull; de l'ex-director General d'Ordenació Educativa, Blai Gasol; i de Carme Vigués, directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental.
L'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, ha destacat que Cerdanyola és una ciutat coneguda per acollir la Universitat Autònoma, o el Sincrotró, entre d'altres, però especialment pels seus centres d'educatius, com ara el Centre de Formació i Treball Flor de Maig. Escolà ha comentat que Cerdanyola es relaciona des de fa molts anys amb l'atenció a persones amb necessitats educatives especials perquè només amb una atenció educativa adequada es podrà arribar a una veritable igualtat.
Climent Giné ha afirmat que s'ha avançat molt en el reconeixement del dret de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn tot i que queda molt camí per recorre.
Per la seva banda, Blai Gasol ha comentat que ensenyar i aprendre són dos conceptes diferents perquè ensenyar correspon als docents, mentre que aprendre és un fet individual dels alumnes que segueix el seu procés.

Centre de Formació i Treball Flor de Maig
El Centre de Formació i Treball Flor de Maig és titularitat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i és l'únic centre de Educació Especial d'educació secundària que té el Departament d'Ensenyament. Va ser fundat l'any 1976.
Les dues etapes educatives ofertades tenen la missió de la promoció, potenciació, implementació i desenvolupament de programes i accions educatives per millorar i enfortir el coneixement de les persones amb capacitat intel·lectual. L'oferta educativa del Centre va adreçada a nois/es de dotze a vint anys amb intel·ligència límit. Els alumnes són derivats majoritàriament de l'escola pública,
El centre compta amb un equip de professionals polivalents, i habilitats tècniques en diferents oficis, que permeten oferir un ventall ampli d'aprenentatges. El centre és format per una plantilla de 28 professors, una auxiliar administrativa, un conserge i dues persones de serveis i conservació d?instal?lacions. El personal no docent són peces claus en la dinàmica i funcionament del centre.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola