Pronóstico de Tutiempo.net

'El llarg dinar de Nadal', guardonat amb un premi Butaca 2015, arriba aquest divendres a Ripollet

Aquest divendres 2 de desembre arriba a Ripollet l’obra teatral ‘El Llarg Dinar de Nadal’, a càrrec de la companyia La Ruta 40. L’obra es representarà al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet a les 21 hores, amb un preu de 16 euros. ‘El Llarg Dinar de Nadal’ és una obra teatral de Thornton Wilder i està interpretada per Bruna Cusí, Ignasi Guasch, Aina Huguet, Magda Puig, Jose Pérez-Ocaña, Maria Rodríguez i Joan Solé, sota la direcció de Alberto Díaz (Premi Butaca 2015 al Millor Espectacle de Petit Format).
A casa de la família Bayard el gall d’indi és a punt i el vi, a les copes. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen, enyoren, riuen, moren… I repeteixen rituals, ecos i cançons, de generació en generació. I comparteixen la tragèdia quotidiana i eterna del pas del temps.
A través de la seva història, veurem els canvis en els costums i hàbits d’una part de la societat americana en el canvi del segle XIX al XX, en una peça teatral singular, carregada d’humanitat, humor i tendresa. Us convidem a viure 90 anys a través dels seus 90 dinars de Nadal, perquè “només el pas del temps pot curar-les aquestes coses”.
“El llarg dinar de Nadal” suposa una proposta molt oportuna aquests dies i, malgrat el seu alè de fulletó familiar (o desfilada incessant de generacions descendent els uns dels altres), resulta exemplar per la delicadesa amb què el seu autor, Thornton Wilder, exposa la dificultat d’expressar-nos emocionalment i d’acceptar la individualitat de cada membre del clan i, finalment, la importància de l’herència sentimental per a assumir la pròpia personalitat. Tot plegat, sense caure en la trampa del discurs moralista ni el transcendentalisme indigest. En aquest sopar, els plats són plens de poesia quotidiana i els coberts, les ganes dels comensals d’equilibrar els seus neguits vitals amb els imperatius contextuals.
A cavall entre el drama i la comèdia, El Llarg Dinar de Nadal és una reflexió lúcida sobre la condició humana, sobre la vida i la mort, la família i la tragèdia eterna i quotidiana del pas del temps.

Cia. La Ruta 40
La Ruta 40 és una companyia de teatre fundada l’any 2011 a Barcelona pels actors Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla, per donar sortida a noves inquietuds artístiques i generar projectes propis, tant de creació com de representació de textos ja existents i amb la col·laboració d’altres actors, dramaturgs i directors. Teatre de text, artesà i amb una mirada contemporània.