Pronóstico de Tutiempo.net

El rebut de l'aigua a Cerdanyola baixarà un 2,4% a partir del desembre

L'aigua costarà un 2,4% menys a la població de Cerdanyola a partir del mes de desembre. La baixada en el preu de la tarifa mitjana de l’aigua als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona abastits per Aigües de Barcelona és una conseqüència de les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Cerdanyola, juntament amb el de Badalona, contra la pujada proposada per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua.
La passada setmana, la Comissió de Preus de Catalunya va ratificar l’acord del Consell Metropolità d’aplicar una reducció del 2,4% en el preu de la tarifa mitjana de l’aigua als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona servits per Aigües de Barcelona.L’aplicació d’aquesta reducció serà immediata en les factures del mes de desembre.
La Comissió de Preus de Catalunya ha pres aquesta decisió després d’avaluar la reclamació presentada per la companyia i havent consultat a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’ÀMB sobre el procediment seguit.
En termes globals, l’aplicació d’aquesta mesura comportarà un estalvi anual de 12 milions d’euros per la ciutadania. Aquest import traslladat a les factures d’aigua representarà un estalvi mig de 8 euros a l’any.
L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, valora positivament la rebaixa del preu que la ciutadania paga per un subministrament essencial com és l'aigua. “És el primer pas cap a una tarifa més justa", explica Escolà, afegint que "la reducció marca el canvi de tendència després d’anys d'increments continuats en el preu, arribant fins el 85%”.
L’empresa mixta operadora, Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA), va presentar a l’AMB una revisió de tarifes que implicava, en la línia de creixement dels anys anteriors, un augment d’un 1,6% en l’import de la tarifa.