Pronóstico de Tutiempo.net

Els Menjars de difunts protagonitzen una xerrada i tast al Museu de Ca n'Oliver de Cerdanyola

L'exposició 'La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica', que es pot visitar aquests dies al Museu de Ca n'Oliver de Cerdanyola, segueix amb la seva programació d'activitats complementàries. Ho farà amb una xerrada i posterior tast sobre els Menjars de difunts el diumenge 20 de novembre a les 11'30 hores a càrrec del grup d'arqueoalimentació Kuanum.
Els participants podran descobrir la relació entre el menjar i les pràctiques funeràries al llarg de la història i en diferents cultures, l'origen d'alguns dels nostres àpats funeraris tradicionals o determinats costums vinculats a la mort en que els aliments, com ara les faves, tenen un paper singular. L'activitat acabarà amb la degustació d'alguns d'aquests menjars funeraris.
L'activitat serà gratuïta i oberta; recomanada per a persones majors de 8 anys.

Visita guiada
La pròxima visita guiada a l'exposició  'La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica' serà el dissabte 19 de novembre a les 18'30 hores. Durant la visita, les persones assistents podran descobrir els més de 300 objectes que aplega l'exposició, tots ells originals localitzats en tombs i necròpolis i procedents d'una vintena de museus catalans. De la mà del director del museu, els visitants podran descobrir com han anat evolucionant els costums funeraris des del Paleolític fins a l'Edat de Bronze, des de les inhumacions en coves a la incineració en camps d'urnes.