Pronóstico de Tutiempo.net

Es donen a conèixer els premis del 1r Concurs fotogràfic Aplec i Mostra d’Entitats Sant Pau de Riu-sec

A l’àrea on actualment està situat el centre comercial Ikea hi ha una església romànica “Sant Pau del Riu-sec”, annexa a una  sagristia, ambdues recentment restaurades. Durant els treballs de restauració del complexa es va identificar que l’església  està  construïda  sobre  una antiga població  romana,  de  fet  dues  poblacions, que indica la importància històrica d’aqueta àrea, situada a prop del Riu sec. El complex està  situat  dintre  del  terme  municipal  de  Sabadell.
La rellevància arqueològica de les troballes és de primer ordre així com el valor arquitectònic i històric de  l’església de Sant Pau. Malgrat això, els treballs d’excavació han estat aturats. El que havia de  ser  un  pol  d’interès arqueòlogic ha estat enterrat en l’oblit, els límits de l'àrea preservada, reduïts i no s’ha materialitzat cap dels  compromisos  econòmics amb els que els centres comercials es van comprometre. 
Per tot això, un grup de veïns van crear una entitat: “Amics de Sant Pau del Riu Sec (ASPRS)” que te com a finalitat:

estimular l’estudi arqueològic i preservar i conservar el complex de Sant Pau del Riu-sec mitjançant la  realització d’actes de sensibilització. 

De de la creació d’ASPRS al 2015, s'han dut a terme nombrosos actes de sensibilització: 
conferencies, exposicions, creació d’un retallable-maqueta, impuls d’activitats educatives relacionades amb el  complex de Sant Pau de Riu-sec, creació d’un butlletí específic, etc.
Al darrer anys es va celebrar el 1r Aplec i Mostra d’Entitats i amb AFOCER es va convocar el 1r concurs fotogràfic Aplec i Mostra d’Entitats Sant Pau de Riu-sec. El concurs tenia com a finalitat premiar les millors fotografies que versaran sobre l’Aplec i Mostra d’Entitats. 

S’han rebut 35 originals amb les condicions reglades a la convocatoria del concurs i el passat 26 d’octubre el jurat va atorgar els premis convocats.

Primer premi Josep Fort i Zaydin - "Passat i Futur"

Segon premi Mª Elvira Recasens - "Sant Pau verus Ikea"

Tercer premi Joan Manel Vera "tito" - "Ikea"

Fotos: AFOCER