Pronóstico de Tutiempo.net

La Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3 serà el 18 de desembre

La Cursa de la UAB-en suport de La Marató de TV3,  que tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, al Campus de Bellaterra, arriba enguany a la cinquena edició. Durant els quatre anys anteriors hi han participat un total de 6.910 persones, ha recaptat 43.000 euros, i 320 persones hi han col·laborat com a voluntaris. Tot un èxit de participació i solidaritat en una cursa que organitza una universitat. En l'organització hi col·labora l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès així com la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat).
L'Autònoma es torna a abocar en l'organització d'aquest acte esportiu i solidari, després de l'èxit de convocatòria de les anteriors edicions. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones i es van recaptar 9.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3. A més, 80 persones voluntàries, coordinades per la Fundació Autònoma Solidària, hi van col·laborar en diferents tasques d'organització.
Coincidint amb la cursa, es tornarà a fer la Fira d'Entitats. Enguany hi haurà sobretot entitats relacionades amb l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3 per a destinar la seva recaptació. L'objectiu és difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans, malalties en que la UAB compta amb equips que hi estan investigant. Ja s'ha confirmat la presència a la fira de diferents associacions relacionades amb aquestes malalties.
Als participants en la cursa o caminada se'ls obsequiarà a l'arribada, com ve sent habitual, amb una tassa de brou calent -deferència de l'Hotel Campus-. La inscripció a la cursa inclou una samarreta tècnica. També és previst, com en anteriors edicions, un servei de recuperació física, al punt d'arribada, a càrrec d'alumnes dels estudis de Fisioteràpia de la UAB.

La cursa tindrà, a l'igual que l'any passat, quatre modalitats:
-Cursa de mobilitat reduïda (prop de 500 metres)
-Cursa de 10 km.
-Cursa i caminada de 6 km.

Totes tindran la sortida i arribada a la Vila Universitària, en diferents horaris, al llarg del matí de diumenge, 18 de desembre, el mateix dia que se celebra La Marató de TV3. A partir de les 10.30 h. s'anirà donant sortida a les diferents modalitats de curses.
Alumni hi tornarà a ser present també. En l'edició passada va fer un llançament de globus de color taronja, un moment molt emotiu, en solidaritat amb totes les persones, afectades per les malalties a les que es dedica La Marató de TV. Enguany també està preparant un gest de solidaritat en aquesta línia.

LA MARATÓ DE TV3 I LA INVESTIGACIÓ
En els 25 anys de trajectòria, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 151 milions d'euros, amb els quals s'han finançat un total de 757 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència, xifra que inclou els 34 projectes premiats avui. A més, els 57 equips que reben el finançament de La Marató 2015 se sumen als més de 6.500 científics que han participat en l'activitat investigadora que impulsa La Marató.

ES PODRÀ CONVALIDAR PER CRÈDITS ECTS
Com a novetat, enguany es podrà convalidar la participació en crèdits ECTS, sempre i quan es facin altres activitats saludables i sostenibles (en total han de ser 50 hores d'activitats les que caldrà fer).  La Cursa de la UAB és una de les activitats que es poden fer amb carnet “Viu el Campus SIS”. La participació en aquesta i d’altres activitats programades durant el curs (a més de la Cursa, cal participar a activitats de la Setmana Saludable i Sostenible, de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a l'ACTIVA'T i MOU-TE) dónen dret al reconeixement de 2 crèdits ECTS. Per a fer aquest tràmit cal adreçar-se al Centre de Recursos (plaça Cívica).

VOLUNTARIS
Una vuitantena de persones, la majoria estudiants i personal d'administració, van participar en l'edició de l'any passat, des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d'organització d'aquest esdeveniment, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

UAB CAMPUS MÈDIA COL.LABORA AMB LA CURSA
UAB Campus Mèdia, que té seu a la Facultat de Ciències de la Comunicació i està integrada per estudiants d'aquesta facultat voluntaris, participarà activament a la Cursa de la UAB i en farà una àmplia cobertura. Farà diferents vídeos previs que explicaran aspectes de la Cursa de la UAB i alhora, el mateix dia de la cursa, tindrà instal.lat un petit plató de TV des d'on farà entrevistes per emetre a posteriori a UABTv i a UABràdio, els dos mitjans àudiovisuals que integren UAB Campus Mèdia.

CURSA DE MOBILITAT REDUÏDA
Es consolida la cursa de mobilitat reduïda, i es tornarà a fer, donat l'èxit de l'any passat. Aquesta cursa, d'uns 500 metres de distància, té el seu recorregut al voltant de la Vila Universitària. És molt emotiva cada any pel valor i esforç que suposa pels seus participants. Es tracta d'un esdeveniment esportiu destacable, tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

CURSA MOLT PARITÀRIA
La Cursa de la UAB, a diferència de la majoria de curses, destaca també any rera any per la seva paritat en qüestió de gènere. En la darrera edició, dels 2.144 participants, el 51% van ser homes, i el 49%, dones. El 40% dels inscrits van fer la cursa de 10 kilòmetres, el 28%, la de 6 kilòmetres, i el restant 32% va fer la caminada de 6 kilòmetres.

Informació de la Cursa de la UAB: http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/
Inscripcions: http://www.cursauab.cat/