Pronóstico de Tutiempo.net

La Generalitat ja ha explicat als ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet la seva voluntat de comprar l'Hospital General de Catalunya

El conseller de Salut, Toni Comín, ha reivindicat en seu parlamentària que l’operació de compra de l’Hospital General de Catalunya (HGC) gaudeix de “tot el consens territorial”. Així ho ha constatat després de reunir-se els darrers dies, segons ha explicat Comín, amb els alcaldes de Rubí, Cerdanyola del Vallès i Ripollet.
La setmana que ve també té previst trobar-se amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, per abordar la qüestió. Tanmateix, Comín ha avisat que tenir consens no significa treure’s de sobre responsabilitats pròpies i delegar decisions a qui no les té. El diputat del PPC Santi Rodríguez ha aprofitat una interpel·lació al conseller per avançar que el departament de Salut concretarà una oferta de compra “seriosa” a Quirónsalud la setmana vinent.
Comín ha explicat davant la cambra que els darrers dies ha mantingut “llargues reunions” amb els responsables municipals de Ripollet, Rubí i Cerdanyola del Vallès per explicar-los la voluntat del Govern de comprar l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, per 50 milions d’euros (MEUR). Fruit d’aquests contactes, el conseller dóna per fet que l’operació gaudeix de “tot el consens territorial”. Els alcaldes, segons ha indicat, li han transmès que la competència d’organitzar l’atenció especialitzada recau, efectivament, sobre el Departament i no sobre els propis municipis i, per tant, no defugirà la seva responsabilitat. “Tinc l’obligació de prendre decisions en aquest àmbit i garantir una bona atenció especialitzada al conjunt de Catalunya. No ho haig de delegar en alcaldes que no tenen aquesta competència”, ha defensat.
El conseller també ha dit que té previst trobar-se amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, la setmana que ve. Així mateix, ha reivindicat que està “en contacte permanent” amb els sindicats CCOO i UGT i els col·legis de metges, que en dues ocasions s’han manifestat a favor de la compra del centre hospitalari vallesà, ha dit.
D’altra banda, el titular de Salut ha negat que l’anunci de compra de l’HGC sigui producte de la improvisació, tal com li ha retret el diputat popular Santi Rodríguez, sinó que era “molt oportú” explicar-ho a l’opinió pública per tal que la negociació “culminés exitosament”.Durant la interpel·lació, Rodríguez ha afirmat que al seu grup parlamentari li consta que, al llarg de la setmana que ve, el departament concretarà una oferta “seriosa” a Quirónsalud. Per la seva part, Comín s’ha limitat a recordat que el 10 d’octubre la conselleria –de la mà del màxim responsable de CatSalut- va proposar la compra al grup privat, i que així es reflecteix al web de Transparència del Govern.Comín ha tornat a defensar la idoneïtat de la compra de l’Hospital General de Catalunya tant en termes de qualitat de servei assistencial com d’eficiència econòmica. “Qui en són els beneficiats? Tothom. Els pacients, els tres hospitals de referència del Vallès i els treballadors, que passaran d’un conveni privat a un de públic amb salaris millors. Per això, no volem deixar passar aquesta oportunitat”, ha subratllat. Pel que fa al pla de finançament de l’operació, el conseller ha apuntat que el departament d’Economia, capitanejat per Oriol Junqueras, assumirà inicialment els 50 MEUR i que Salut tornarà aquesta quantitat en un pla a 10 anys vista, a raó de 5 milions d’euros anuals. “Així no haurem de fer un pla d’eficiència en un únic exercici”, ha afegit.
Foto: hgc.es