Pronóstico de Tutiempo.net

La jove companyia de Cerdanyola Duram Teatre estrenarà aquest mes el seu primer espectacle

L’Ateneu de Cerdanyola acollirà el proper 16 de novembre, a partir de les 21'30 hores, l’estrena de 'Pasos', el primer espectacle de la jove companyia local Duram Teatre. El jove cerdanyolenc Raúl Moreno, exalumne de l’Aula de Teatre de Cerdanyola, presentarà un projecte que s’ha estat cuinant durant tot l’any a una de les aules de l’Ateneu.
'Pasos' és una mirada al món interior d’un individu que té coses a dir o, més aviat, cridar. L’argument ens situa a un estudi de gravació, on el grup de punk-rock Goriak prepara el seu primer disc. Tot transcorre com és habitual fins que les petites picabaralles acaben agreujant-se més del compte. Diego, bateria de la formació, haurà de fer front a una situació que, per qüestions personals, li supera.
Duram Teatre aposta pel teatre de creació, tot tenint present un llenguatge emmarcat en un univers no estrictament realista i basat en la paraula i el gest, considerant la relació actor-espectador com a element fonamental a l’hora d’explicar una història.
A partir d’un text escrit pel Raúl Moreno van començar a investigar sobre la posada en escena, els elements escenogràfics, sonors, lumínics i audiovisuals, fins a tenir quelcom per mostrar a un públic disposat a criticar. El procés va continuar rebent el feedback dels professors de l’aula Carlos i Javier Soler, així com el de la famosa companyia, també cerdanyolenca, Titzina Teatre i la directora artística Txell Roda.
Així s’ha creat 'Pasos', un monòleg totalment auto produït i auto finançat. Tot neix de les ganes de tirar endavant un projecte teatral professional des de la idea fins a la posada en escena. D’aquest manera, com a punt i final d’aquest procés creatiu, Duram Teatre presentarà la seva proposta el proper 16 de novembre.
Des de la companyia es creu que una manera d’apropar el teatre a tothom, es tingui la butxaca que es tingui, és a través del que s’anomena taquilla inversa. Això significa que tothom està convidat, un cop acabada la funció, a valorar i deixar els diners que cregui més convenients.