Pronóstico de Tutiempo.net

La Marató de Donants de Sang torna avui a Cerdanyola

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; i la regidora de Promoció de la Salut, Elvi Vila; la responsable de promoció del Banc de Sang, Rosa Vallès; i el Coordinador tècnic de l’agrupació local de Creu Roja, Manolo Martínez, han donat el tret de sortida a La Marató de Donants de Sang que es fa avui a l’Ateneu de Cerdanyola amb l'objectiu de remuntar les reserves existents.
La campanya es presenta amb l’eslògan 'La sort de donar sang' i compta amb l’ajuda dels més de 25.000 seguidors  a les xarxes socials.  A Cerdanyola l’objectiu és superar els 300 donants, ja que en la darrera campanya es van apropar 296 donants, tot i que finalment van poder donar 254 persones.

Una de cada cinc persones en necessitarà
Es calcula que una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones perquè se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma
La meitat de les donacions de sang s’utilitzen en tractaments de malalties com el càncer o l’anèmia. Un 40% és per a intervencions quirúrgiques com trasplantaments o accidents. Els usos relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia, com les hemorràgies postpart, suposen el 3% del consum.
Els requisits per donar sang són tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos, no tenir cap problema de salut ni cap malaltia infecciosa. Abans de la donació, els participants han de respondre una enquesta de salut i una entrevista amb un metge. Després de la donació es recomana beure líquids i no fer cap esforç físic intens.
Foto:Ajuntament de Cerdanyola