Pronóstico de Tutiempo.net

La UAB inaugura les noves instal·lacions de la Unitat Docent Parc Taulí de Sabadell

La Universitat Autònoma de Barcelona i el Parc Taulí han inaugurat avui els nous espais de la Unitat Docent de la Facultat de Medicina. Els 225 alumnes del curs 2016-2017 han estrenat nous equipaments, que dupliquen l’espai de les seves instal·lacions i milloren, notablement, el confort de tota la comunitat educativa. La nova Unitat Docent actualment ocupa prop de  2.000 metres quadrats distribuïts entre els edificis Victòria Eugènia (a on fins ara es concentraven tots els espais) i el VII Centenari (l’edifici habilitat per a l’ampliació). Les obres han tingut un cost d’1,2 milions d’euros finançats per la UAB.
L’acte inaugural ha comptat amb la presència de diverses autoritats universitàries, sanitàries i locals. Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha agraït la feina feta per totes les persones que han col·laborat per a que aquesta ampliació  sigui una realitat i ha afirmat que “l’Hospital i la Facultat de Medicina han de treballar sempre de la mà”. Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, ha agraït l’esforç tant del Consorci Parc Taulí com de la UAB: “l’hospital és una de les oportunitats més grans de la nostra ciutat”, ha assegurat  abans de defensar que Sabadell “vol ser un referent de la UAB”.
Per la seva banda, Josep Pallarès, director  general d’Universitats, ha explicat que les inauguracions “són importants i més en aquests temps difícils”, però més important és “la qualitat del contingut que s’hi generarà”. Modesto Custodio, president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, s’ha congratulat pels resultats acadèmics de les primers promocions de graduats: “els bons resultats dels nostres estudiants a les proves MIR són bona prova de la qualitat de la Unitat Docent Parc Taulí de la Facultat de medicina de la UAB”. Finalment, Joan Puigdollers, gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona, ha defensat el treball en xarxa: “buscar sinergies entres universitats, empreses, ajuntaments, govern és cabdal per millorar la societat del coneixement”.
Les noves instal·lacions destaquen per la lluminositat i amplitud de les aules, dotades amb un complet equipament tecnològic. L’edifici Victòria Eugènia acull els espais administratius i els laboratoris, i el VII Centenari les aules i els seminaris -que ocupen una planta sencera d’aquest edifici-. Tots els espais docents estan equipats amb noves instal·lacions audiovisuals, connectivitat a la xarxa informàtica i cobertura de xarxa WiFi total. A l‘edifici VIIè Centenari, a més, s'incorpora nou mobiliari a tots els espais docents. Els estudiants disposen de quatre aules magnes, quatre aules seminari, una sala de graus, una aula de simulació bàsica i dos laboratoris.
Els alumnes també tenen a la seva disposició altres equipaments del Parc Taulí, com els del Centre d'Educació Mèdica Basada en Simulació, entre d’altres. El professorat de la Unitat Docent està format per uns 90 docents, dels quals 85 són facultatius de totes les especialitats del Parc Taulí i 5 professors de l’esfera UAB.

Excel·lents resultats dels estudiants de la Unitat Docent del Parc Taulí
El Parc Taulí és Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UAB des del curs 2009-2010, per tant ja s’han titulat cinc promocions d’estudiants de Medicina. És de destacar que  totes les promocions d’estudiants del Parc Taulí han obtingut un resultats excel·lents en les convocatòries MIR.
Un dels darrers exemples d’aquest fet són els resultats de la darrera convocatòria MIR, en la què es presentaven a examen un total d’11.681 alumnes de totes les facultats de Medicina de l’estat espanyol que optaven a 6.098 places d’hospitals públics. Del Parc Taulí s’hi van presentar 39 alumnes, dels quals 37 van aconseguir plaça. D’aquests, 15 van quedar entre els 1.000 primers, d’entre els quals tres van quedar entre els 100 primers, en concret en els llocs 53, 76, i 86.
La del Parc Taulí és una de les sis unitats docents de què disposa la Facultat de Medicina de la UAB, juntament amb les dels hospitals del Mar, de la Santa Creu Sant Pau, de la Vall d’Hebron i Germans Trias i Pujol, en les quals els alumnes cursen els estudis de Medicina de 3r a 6è curs, i la Unitat Docent de Bellaterra, on s’imparteix 1r i el 2n curs.